Deel je kleding

Deel je kleding‘Deel je kleding’ is de kledinginzamelingsactie van Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC).

Hoe werkt de actie?

Lever uw (overbodige) kleding en huishoudelijk textiel in bij één van de inleverpunten. De ingezamelde kleding wordt door een extern bedrijf gesorteerd op hergebruik en grondstoffen. De opbrengst van de kleding komt ten goede van een van de HVC-projecten. Het actuele doel is het project Casa Cana in Roemenië.

Wat wordt er ingezameld:
  • Alle draagbare boven- en onderkleding voor zowel volwassenen als kinderen (schoon en heel)
  • Draagbare schoenen voor zowel volwassenen als kinderen (aan elkaar gebonden)
  • Huishoudtextiel (washandjes, handdoeken, tafellakens, dekens, kussenslopen)
  • Riemen en tassen
  • De ingeleverde spullen moeten nog goed bruikbaar c.q. draagbaar zijn.
Wat wordt er niet ingezameld:
  • Vloerbedekking, tapijten, zware overgordijnen en snij afval (kleine lappen stof)
  • Niet draagbare kleding en schoenen
  • Dekbedden, matrassen, kussens, tuinstoelkussens, etc.
  • Werkkleding en vervuilde kleding
  • Speelgoed
  • Kledingzakken waar de beste kleding al uit is gehaald/gesorteerd (bijv. van een kringloopwinkel)
Verpakking:
  • Alles dient verpakt te zijn in een dichte, stevige, afgesloten plastic zak (niet in kartonnen dozen)
  • Een plastic zak biedt de beste bescherming tegen het vuil en nat worden van de kleding

Inzamelpunten:

Het centrale inzamelpunt is bij het HVC-kantoor
Dorpsweg 85, 4221 LJ Hoogblokland

Overige permanente inzamelpunten:

Fam. Bouman
Van Almondestraat 20, 3267 AV Goudswaard

Kringloopwinkel De Toekomst
Kerkstraat 20, 3781 GB Voorthuizen

Kuikenbroederij & Pluimveebedrijf Het Anker
Tolsestraat 12, 4043KB, Opheusden

Fam. den Hollander
Kruisstraat 32, 4251 CX Werkendam

Fam. Westerink
Westerlaan 75, 8071 EC Nunspeet

Word ook inzamelpunt!

Mail voor meer informatie naar info@stichtinghvc.nl.