Familiedagen Gorinchem 2017

17-19 oktober

HVC-themaplein ‘DELEN’

We delen graag iets met u: het verhaal van de vervolgde kerk. Neem daarom even de tijd om langs te komen bij Stichting HVC op de Familiedagen in Gorinchem! Durf je de uitdaging aan in de Escape Room? Wat zou je willen delen met medegevangenen in het pikkedonker van de Black Box? Doe mee op onze stand! Op het podium kun je luisteren naar spannende presentaties en speciale kindervertellingen. Mis het niet!

Escape Room

Je wilt erin, maar je kunt er niet zomaar uit… Je kunt alleen proberen de code te kraken, maar met vrienden is het leuker. Eén op de vier groepen wist de escape room binnen 15 minuten te kraken. Eén op vier delen… hoe werkt dat ook alweer? Kan delen ook vermenigvuldigen worden? Wat heeft delen met de vervolgde kerk te maken? De escape room van HVC daagt je uit! Kom naar de stand, we sluiten je graag even op in de Stalen kerk…

Black Box

Volledige duisternis. Je ziet geen hand voor ogen. Wat zou jij delen met je medegevangenen? En hoe? Ontdek het in de Black Box op de stand van HVC. De Black Box is geïnspireerd op het werk van dominee Wurmbrand. Deze Roemeense predikant bracht tijdens het communisme veertien jaar door in gevangenschap vanwege van zijn geloof. Zijn houding en ervaringen in de gevangenis zullen je verrassen. Kom binnen!

Kindervertelling ‘Mijn Hulp is van de Heere’

Ken je de Maatjes-CD ‘Mijn hulp is van de HEERE’ van Stichting HVC al? Daarop vertelt kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd het spannende verhaal van de Iraakse Rasil en zijn oma. Tijdens de beurs is de CD voor een speciale actieprijs € 10,- verkrijgbaar. En speciaal voor jou komt Willemijn elke dag naar de Familiedagen met een spannend vervolgverhaal! Hoe loopt het af met Rasil? Wat treft hij aan als hij eindelijk na alle oorlogsjaren weer thuiskomt? Beleef het mee! Check de tijden op het podiumprogramma!

Presentatie ‘Irak na de oorlog’

De oorlog in Irak is nog niet voorbij. Maar in grote delen van het land is het leger van IS verdreven. Duizenden vluchtelingen keren voorzichtig terug naar hun huizen. HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik gaat tijdens zijn reis naar Irak op zoek naar de verhalen van christenen. Wat treffen ze bij thuiskomst aan? Welke nood ervaren ze? En hoe kijken ze naar de toekomst? Van Nifterik neemt u graag mee op reis, om te ontdekken wat we samen kunnen bijdragen aan de positie van christenen in het Irak van de toekomst. Kijk voor de tijden op het podiumprogramma.

Steun

Wilt u iets delen met de vervolgde kerk? HVC is op zoek naar actieve vrijwilligers die hun tijd willen delen en zich willen inzetten voor vervolgde christenen. Voor kinderen is er de introductie van het nieuwe HVC-spaarprogramma. Een leuk spaarvarken staat voor je klaar! We nodigen u graag uit om een kaart te schrijven en een bemoedigende boodschap te delen. Op de HVC-stand kunt u ook terecht voor een spannend boek óf voor allerlei andere producten. De opbrengst hiervan is bestemd voor christenen in Irak.
Tijd:
Dinsdag 17 oktober 2017: 13.00 - 21.00 uur