Suriname

Midden in de jungle van Suriname wordt wel het Evangelie verteld, maar daar hebben de mensen geen eigen Bijbel. Ook groeit in Suriname steeds meer het verlangen onder de christenen om iets te betekenen voor de vervolgden wereldwijd.

Bijbels uit Nederland
In 2011 organiseerde HVC de succesvolle landelijke Bijbelinzamelingsactie ‘Recycle je Bijbel’. Met de actie werden via o.a. kerken ruim 37.000 Bijbels ingezameld en verscheept naar Suriname. Daar zijn de Bijbels -die christenen in Nederland niet meer gebruikten- in de buitengebieden verspreid. Sinds de Bijbels daar worden uitgedeeld, groeien de kerken.

In Suriname werkt Stichting HVC samen met de SBJOS, een stichting die zich inzet voor evangelisatie onder jongeren.
Online doneren: