HVC Regiotour 2018: Geraakt door vervolging

Miljoenen christenen leven dagelijks in gevaar. Voor hen is het normaal dat het volgen van Jezus Christus risico’s met zich meebrengt. Het is bijzonder dat dit de christenen vaak niet ontmoedigt, maar juist hun geloof versterkt. Bent u nieuwsgierig naar de verhalen van verdrukte christenen? Of bent u geraakt door verdrukking en wilt u meer weten over het werk van Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC)? Dan is de HVC Regiotour er voor u! Bezoek één van de gratis toegankelijke bijeenkomsten!

Wonderen in verdrukking
“Mijn naam is dominee Ghassan en ik kom uit Noord-Irak. Tijdens de HVC Regiotour ben ik in Nederland om mijn verhaal te vertellen.  Nadat ik tot geloof kwam, ging ik werken in een boekwinkel. Door het evangelisatiewerk ontstond een kleine huiskerk. We maakten verschrikkelijke vervolging mee, met name door de overheid, maar ook vanuit haatdragende traditionele kerken. Maar onze kerk groeide!
In 2014, vlak nadat ik bevestigd was als dominee, viel IS ook de christelijke dorpen in Irak binnen. Het leger van IS naderde ons tot op twintig kilometer afstand; ons dorp bleef nét in het veilige gebied. Hierdoor konden wij gevluchte mensen uit andere dorpen helpen. Onder duizenden gezinnen kregen we de kans om het Evangelie te prediken. In 2016 openden we een Bijbelinstituut. God doet wonderen in tijden van verdrukking.”

Bemoediging
God werkt door de verdrukking heen. Juist voor de Nederlandse gelovigen kunnen de verhalen van vervolgde christenen een bemoediging zijn. En het doet verdrukte christenen goed dat hun Nederlandse broeders en zusters met hen meeleven en voor hen bidden. Tijdens de HVC Regiotour maakt u kennis met de Irakese dominee Ghassan. Daarna delen medewerkers van HVC hun ervaringen en het nieuws uit de praktijk. Raakt de realiteit van christenvervolging u? Neem uw vrienden en familie mee naar een HVC-bijeenkomst. Leef mee met vervolgde christenen!
  • Gratis toegang en pauzedrankje,
    collecte voor de vervolgde kerk
  • Beleef verhalen van over de hele wereld
  • Ontmoet en leef mee

HVC Regiotour: Kampen
19.30 uur | Pieter Zandt scholengemeenschap
Kamperstraatweg 1a, Kampen

U kunt dominee Ghassan uitnodigen op uw school of vereniging! Dit kan van 13 maart tot en met 22 maart 2018. Neem contact op met Stichting HVC!

Voor alle data geldt D.V.