Dominee Drale vertelt

01-12-2016"Een poosje geleden was ik nog in Zuid-Soedan. Wat ik daar gezien heb, kan ik eigenlijk niet goed aan jullie vertellen. Iemand die het niet zelf gezien heeft, kan niet zo goed begrijpen hoe het is in Zuid-Soedan. Omdat ik zelf ook in Nederland woonde, kan ik het verschil goed zien. In Nederland staan mooie huizen. Er rijden dure auto’s rond op mooie, gladde wegen. Er zijn supermarkten, waar een heleboel verschillende soorten eten te koop zijn. Er zijn ziekenhuizen, waar mensen goed verzorgd worden. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

In Zuid-Soedan is het wel heel anders. De mensen wonen daar meestal in kleine hutjes. Maar nu zijn veel mensen zelfs die kleine hutjes kwijtgeraakt door de oorlog. Auto’s zijn er veel minder dan in Nederland en asfaltwegen zijn er bijna niet. Heel veel mensen hebben geen eten op dit moment. Het eten wat er wel is, in het land, is heel erg duur. En als iemand ziek wordt, is er vaak geen ziekenhuis in de buurt.

Er zijn ook al heel veel mensen gestorven in deze oorlog. Daardoor zijn veel vrouwen weduwe geworden en veel kinderen wees. Daarover heb ik iets in mijn Bijbel gelezen in Jacobus 1:27. Er staat dat God dienen betekent dat je op bezoek gaat bij weduwen en wezen als ze het moeilijk hebben. Omdat het zo gevaarlijk is kan ik nu niet in Zuid-Soedan zijn. Daarom ga ik vaak naar Oeganda, want dat ligt vlak bij Zuid-Soedan. Hiervandaan kan ik gelukkig toch hulp geven aan mensen uit mijn eigen vaderland."

Je leest dit verhaal van dominee Drale ook op de HVC Maatjes pagina in het Hulp Magazine. Download hier de HVC Maatjes pagina van december 2016 >

Dit verhaal verscheen eerder op de HVC Maatjes pagina in Hulp Magazine. Vond je dit leuk? Klik hier om meer te lezen > 
 

Wil jij ook Hulp Magazine thuis krijgen?

Vind je HVC maatjes leuk? Vraag aan papa of mama of je Hulp Magazine thuis mag krijgen! Zij kunnen dan hiernaast jouw naam en adres invullen en dan sturen wij het magazine naar jou toe! Je moet wel even geduld hebben, want het kan een paar weken duren voordat je het magazine in de bus krijgt. Veel leesplezier!
Ik wil het Hulp Magazine ontvangen!