HVC biedt noodhulp in Pakistan aan slachtoffers van aanslag op kerk in Quetta

21-12-2017Bij een zelfmoordaanslag op een kerk in het Pakistaanse Quetta zijn zondag 17 december 2017 zeker negen mensen gedood. Meer dan 55 mensen zijn ernstig gewond geraakt. Inmiddels is stichting Hulp Vervolgde Christenen begonnen met het verlenen van de eerste noodhulp in Quetta. Om snel te kunnen handelen, werkt HVC nauw samen met lokale kerken. Via deze lokale organisaties worden als eerste stap voedselpakketten verspreid aan de getroffen gezinnen. Maar meer hulp is nodig!

UPDATE 29-1-2018: klik hier >

Wat gebeurde er in Quetta?

De Bethel Memorial Church in Quetta zat op deze derde adventszondag voller dan normaal. Twee aanvallers droegen bomvesten en bestormden al schietend de kerk. Een bewaker bij de ingang van het terrein raakte in gevecht met de aanvallers en werd neergeschoten. Hierdoor werd de politie die in de buurt van het kerkgebouw postte gealarmeerd. Samen met andere bewakers konden zij voorkomen dat de aanvallers de kerkzaal konden binnendringen. Eén van de aanvallers werd neergeschoten voordat de bomgordel tot ontploffing kon worden gebracht. Vanwege het hoorbare vuurgevecht buiten vluchtte een aantal kerkgangers in paniek de kerk uit via de hoofdingang. Daar, bij de hoofdingang, liet de andere aanvaller zijn vest ontploffen. Dit kostte een aantal vluchtende kerkgangers het leven. Rondvliegend glas en hout veroorzaakte binnen in de kerkzaal vele gewonden. 

Welke hulp biedt HVC?

Kort na de aanslag besloot HVC om actief hulp te verlenen. Een aantal getroffen gezinnen is afhankelijk van voedselhulp. De kostwinner van het gezin is gewond of gedood, wat leidt tot directe honger. HVC helpt momenteel onder meer door voedselpakketten te verspreiden. Meer hulp is echter nodig. Er is vraag naar kleding en financiële ondersteuning voor medische behandeling van de getroffenen. 

Hoe kunt u de slachtoffers helpen?

HVC gelooft in de kracht van lokale aanwezigheid. Dankzij de vele lokale contacten is HVC in staat om snel te handelen in geval van aanslagen en rampen. Direct na de aanslag is besloten de hulpverlening op gang te brengen. U kunt ons helpen bij de volgende fase! Uw bijdrage is welkom om de kosten voor de verdere hulpverlening te dekken. Ook vragen wij uw gebed voor verdrukte christenen tijdens Kerst. Rondom Kerst vinden regelmatig aanslagen op christenen plaats, waardoor veel mensen het feest in spanning beleven. Neemt u dit mee in uw gebed?

Update:
Naar aanleiding van deze aanslag begon Stichting HVC Nederlandse christenen op te roepen om Vrienden in verdrukking te worden. Dankzij de structurele betrokkenheid van Vrienden in verdrukking is het mogelijk om hulp te bieden op het moment dat het onverwacht nodig is.
Lees meer: www.stichtinghvc.nl/vrienden >
Word Vriend in verdrukking!
Uw gegevens:
Ik word een Vriend in verdrukking en steun vervolgde christenen (aanvinken wat van toepassing is)
Ik machtig hierbij Stichting HVC om het opgegeven bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven tot wederopzegging.