Een christelijk centrum voor Rohingya en Bengalen

De christelijke Rohingya in het overvolle vluchtelingenkamp worden regelmatig lastiggevallen en bedreigd. In januari 2020 werd de christelijke gemeenschap aangevallen, waarbij achttien huizen werden vernield en verschillende christenen gewond raakten. Daarom wil HVC in de buurt van het vluchtelingenkamp een christelijk centrum realiseren. Hier kunnen evangelisten worden opgeleid, huisgemeenten samenkomen, moslims die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof catechisatie krijgen, het kinderwerk gestalte krijgen en andere evangelisatieprojecten ontplooid worden. 

Hoe ziet het christelijk centrum eruit?

Het casco van dit christelijke centrum is al gebouwd op een rustige en veilige locatie op enkele honderden meters afstand van het dichtstbijzijnde kamp. Vanwege de plaatsing buiten het vluchtelingenkamp, kunnen ook mensen die buiten het kamp wonen terecht bij het Christelijk Centrum. Zo dient het centrum niet alleen de christelijke Rohingya, maar ook de christenen onder de lokale Bengaalse bevolking. Ook zij hebben te maken met (sociale) vervolging en intimidatie. Naast een mannen- en een vrouwenslaapzaal kent het gebouw een keuken, een aantal toiletten, een douche en een aantal zalen om te gebruiken voor activiteiten. Ook is er een gastenverblijf (met eigen toilet) waar de docenten kunnen verblijven. Het gebouw wordt omgeven door een ruime tuin waar men kan zitten en ontspannen. Het gebouw wordt permanent bewaakt door een beveiliger. 

Wat is er nog nodig voor het christelijk centrum?

Om het gebouw te voltooien moet er apparatuur worden gekocht, waaronder pannen, kookstellen en keukengerei. Daarnaast moeten er meubels worden gekocht, waaronder tafels, stoelen en stapelbedden. Ook is het vanwege de veiligheid de bedoeling dat er om het terrein een stenen muur wordt gemetseld van twee meter hoog. Sommige delen van het terrein zijn nu nog niet omheind, andere delen kennen een provisorische schutting. Dit om ongewenste blikken naar binnen en indringers te voorkomen. Een deel van het terrein moet nog worden verhard. Ook moeten verschillende kamers nog een plafond krijgen. Het gebouw beschikt over een eigen watertank op het dak, er moet nog een waterpomp worden gekocht om deze (bij) te vullen. 

Voor het christelijk centrum is nog een bedrag van in totaal € 15.000,- nodig om het operationeel te krijgen. Wilt u dit project steunen? Iedere gift is welkom! Helpt u de christelijke Rohingya en Bengalen om op zeer korte termijn in hun eigen gebouw terecht te kunnen? Hartelijk dank!
Doneer nu:
Uw adres:
Ik machtig hierbij Stichting HVC om het opgegeven bedrag van mijn rekening af te schrijven tot wederopzegging.