GeheimSchrift – lespakket over christenvervolging

GeheimSchrift: wanneer de Bijbel een verboden boek is

In Noord-Korea is de Schrift, het Woord van God, een verboden Boek. Toch lezen christenen in het geheim uit Bijbels die het land in worden gesmokkeld. Wat drijft deze mensen, om te lezen in een geheim Schrift?
 
Zoekt u een onderwerp om in uw klas centraal te stellen, dat vele kanten heeft, een lange geschiedenis kent, maar tegelijk ook actueler is dan ooit? Wilt u uw leerlingen iets meegeven wat ze hun leven lang bijblijft? Stichting HVC neemt u, uw klas en uw school graag mee op reis naar de realiteit van vervolgde christenen. Maak kennis met die drie modules van het gratis lespakket GeheimSchrift!

Stel zelf uw GeheimSchrift menu samen

Het gratis GeheimSchrift lespakket neemt onderwijsteams werk uit handen. De 10 keuze-elementen bieden meesters en juffrouwen alle middelen om tot een volle week lang actief te zijn rondom de thematiek van de vervolgde Kerk. Maar het kiezen van één enkel element, om in één les het onderwerp christenvervolging te bespreken is uiteraard ook mogelijk. Het lespakket is gratis én vrijblijvend: u hoeft als school geen actie voor vervolgde christenen op touw te zetten, al kunt u daar wel voor kiezen. Stel zelf uw menu samen met de keuze-elementen van het gratis lespakket GeheimSchrift!

      

Gratis voor basisscholen

GeheimSchrift is gericht op educatie,  kennisoverdracht en persoonsvorming en biedt dit op een ontspannen en interactieve manier aan. Betrokkenheid bij hun leeftijdsgenoten in het buitenland verrijkt de belevingswereld van kinderen. Door verdieping in de omstandigheden van buitenlandse leeftijdsgenootjes, ontstaat de kans om te reflecteren op de levensomstandigheden in Nederland. Het onderwerp christenvervolging zet aan om na te denken over het persoonlijke geloof van de leerling. Wat zegt de Bijbel over vervolging? Waar kun je voor bidden? De lesstof is gericht op de verwerkingsniveaus van de bovenbouw groepen 6, 7 en 8.
 
Stel gratis uw eigen GeheimSchrift menu samen!
Hebt u vragen en wilt u eerst meer weten alvorens te kiezen?
Het HVC scholenteam staat voor u klaar >


 
  • Voor groep 6, 7 en 8
  • Gemaakt i.s.m. onderwijzers
  • Gratis en vrijblijvend
Geheimschrift aanvragen / contact opnemen Contact opnemen met het HVC-scholenteam
Neem contact met ons op!
Gegevens:
Interesse in:
Educatie
Interactie
Presentatie
Toelichting