Moeder vermoord omwille
van het Evangelie
 drie kinderen - ook christen - blijven achter 

India - Als Gurubari (links op de foto) zich bekeert tot het christendom, wordt ze door haar man voor een onredelijke keuze gesteld: óf het christelijk geloof afzweren en weer hindoe worden óf het huis uitgezet worden. Met drie van haar vier kinderen kiest ze voor het laatste en blijft ze Christus trouw. Hem opgeven is voor Gurubari simpelweg geen optie. Zelfs als het alles kost.

Haar moedige besluit brengt vergaande consequenties met zich mee. Met slechts zestig euro in de maand, die Gurubari als kok bij elkaar sprokkelt, moet ze zichzelf en de drie kinderen die bij haar wonen zien te onderhouden én de huursom voor hun nieuwe onderkomen ophoesten. Het gaat maar net. Op een ochtend als ze thuis is, krijgt ze onaangekondigd bezoek. Het zijn haar man en oudste zoon. Ze vragen naar water. Nietsvermoedend trekt ze erop uit om aan de wens van haar ongenodigde gasten gehoor te geven. Voor ze er ook maar erg in heeft, wordt ze door haar ex-man en oudste zoon tot bloedens toe geslagen met ijzeren staven die ze uit het niets tevoorschijn halen.

Ze raakt dusdanig gewond aan haar hoofd dat ze binnen enkele minuten ter plekke sterft. Ze betaalt de hoogste prijs voor het geloof in de Heere Jezus. Haar drie inwonende kinderen blijven moederloos achter en zullen voor de rest van hun leven door dit trauma getekend zijn. Deels worden de kinderen nu bijgestaan door evangelisten uit het netwerk van HVC.

 Klaarstaan voor deze kinderen 
Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen) staat dag en nacht klaar voor onze vervolgde vrienden in levensbedreigende situaties. Zo ook voor dit gezin. Om deze hulp te kunnen blijven geven, zijn uw gebed en financiële steun dringend nodig. Voor de getroffen kinderen wil HVC de komende vijf jaar huisvesting, scholing en pastorale zorg ter beschikking stellen. Dit kost € 125,- per maand. Hiervoor zoeken wij naar Vrienden in verdrukking.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!

Contact

Stichting Hulp Vervolgde Christenen
Dorpsweg 85
4221 LJ Hoogblokland (NL)
info@stichtinghvc.nl

+31 (0)183 - 563 628

bereikbaar tijdens kantooruren

Maak uw gift over

ABN AMRO: NL51 ABNA 0561 4551 39
ING: NL18 INGB 0003 1340 57

Doneer online

Doneer nu        ANBI

Volg ons op

Stichting HVC helpt vervolgde christenen.