‘Steun een Evangelist’ breidt uit naar China

 • Duizenden bevolkingsgroepen in China zijn nog niet bereikt met het Evangelie

  Duizenden bevolkingsgroepen in China zijn nog niet bereikt met het Evangelie

 • De Chinese overheid controleert het dagelijks leven met behulp van technologie

  De Chinese overheid controleert het dagelijks leven met behulp van technologie

 • Dankzij de nieuwe welvaart zijn grote delen van China zeer modern

  Dankzij de nieuwe welvaart zijn grote delen van China zeer modern

 • De Chinese Communistische Partij (CCP) ziet het christendom als een bedreiging voor de Chinese traditie en cultuur

  De Chinese Communistische Partij (CCP) ziet het christendom als een bedreiging voor de Chinese traditie en cultuur

18 september 2019

Stelt u zich eens voor; u bent een Chinese evangelist. Evangeliseren is illegaal en moet dus in het diepste geheim. U laat zich echter niet tegenhouden door de toenemende druk vanuit de communistische overheid. U besluit om als ondernemer naar een dorpje te gaan waar (bijna) geen christenen wonen. Vanuit uw kleine onderneming ontmoet u steeds nieuwe mensen. U weet dat er een honger is naar het Evangelie, maar u moet dit uiterst voorzichtig met uw omgeving delen. De Heere zegent uw werk en er komen mensen tot geloof! U begeleidt de nieuwe gelovigen intensief. Samen vormen zij een nieuwe, kleine, illegale huiskerk. Dit is hoe een groep Chinese evangelisten werkt die Stichting HVC ondersteunt. En ook u kunt hierbij betrokken zijn!

Groei tegen de verdrukking in

De Kerk in China is het levende bewijs; hoe meer de overheid christenen vervolgt, hoe verder het Evangelie zich verspreidt. Als de Chinese Communistische Partij (CCP) de druk opvoert, dan vergroten kerken en evangelisten hun inspanningen. Sinds begin 2018 hebben de ruim 150 Chinese gelovigen het nog moeilijker gekregen. De Chinese overheid scherpt de wetten aan. Toch is de Chinese Kerk meer dan ooit gericht op evangelisatie in binnen- en buitenland. In het Chinese binnenland zijn nog duizenden stammen en bevolkingsgroepen nooit bereikt met het Evangelie. Daarom ontvangt sinds kort een netwerk van ondergronds opererende evangelisten steun van de trouwe donateurs van ‘Steun een Evangelist’. Dit is het programma van HVC dat evangelisatie mogelijk maakt in landen waar christenen worden vervolgd.

Religie verbannen uit dagelijks leven

In 2018 werd nieuwe wetgeving van kracht, die de bewegingsvrijheid van christenen sterk inperkt. De niet bij de geregistreerde overheidskerk aangesloten kerken kwamen voor 2018 al illegaal samen in gehuurde huizen, hotels en panden. Onder de nieuwe wetgeving kan ook de verhuurder van de samenkomstruimte worden bestraft. Dit betekent voor Chinese christenen dat veel huis- en pandeigenaren niet meer aan hen willen verhuren. Wekelijks zijn er invallen bij kerkdiensten of Bijbelstudies, worden kerkleiders gearresteerd en worden evangelisten opgejaagd. Kerken worden gesloten of gedwongen hun kruizen van het dak te verwijderen. Iedere verwijzing naar religie wordt uit het openbare leven verwijderd. De CCP legt de online verkoop van Bijbels aan banden en zou plannen maken voor een eigen Bijbelvertaling, die past bij het socialisme en de Chinese traditie.

Camera’s op iedere straathoek

China verandert in een razend tempo. De bloeiende economie en nieuwe technologie brengt de bevolking een grotere welvaart en meer veiligheid. De schaduwzijde is dat de Chinese overheid haar burgers meer en meer controleert. Niet alleen hangen op iedere straathoek camera’s, via de mobiele telefoon dringt de overheid binnen in ieders leven. De telefoon wordt gebruikt als identiteitsbewijs, om te reizen met het OV, om te betalen en om te chatten. Maar privacy is voor de Chinese overheid van ondergeschikt belang. Dit is geen probleem voor wie het gedachtengoed van de communistische regering omarmt. De druk op andersdenkende groeperingen, waaronder christenen, neemt echter sterk toe. Volgens de regering is er geen hogere macht in China, dan de CCP. Christenen geloven in een Macht die boven overheden staat. Ondanks hun loyaliteit aan de regering, wordt dit christenen kwalijk genomen. De toenemende verdrukking en verdergaande controle in het dagelijks leven, dwingt de evangelisten dan ook om nog meer in het geheim te opereren. 

Steun aan evangelisten

Dankzij een groep Nederlandse donateurs worden evangelisten in Pakistan, India, Bangladesh en nu ook China ondersteund. Deze evangelisten werken onder zeer moeilijke omstandigheden. Via het programma ‘Steun een Evangelist’ maken donateurs het mogelijk dat deze evangelisten hun evangelisatiewerk vol kunnen houden.

Word nu donateur van ‘Steun een Evangelist’! Maandelijks ontvangt een evangelist uw financiële bijdrage om zo Gods Woord vérder te brengen en onze naasten te ondersteunen. Voor iedere 10 euro kan een evangelist een week lang worden ondersteund. Helpt u mee de boodschap van God uit te dragen in China? 

Ja, ik steun een evangelist

Voor 50 euro tilt u één evangelist een volle maand boven de armoedegrens en ontvangt hij training.
Een deelbedrag geven kan ook: al voor 10 euro kunnen een evangelist en zijn gezin een week lang financieel rond komen.
Helpt u mee de boodschap van God uit te dragen?

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!