Wij zijn HVC

Meer dan 180 vrijwilligers en een klein coördinerend team vormen samen HVC. Voor vervolgde christenen willen wij een bondgenoot zijn. Gedreven door de liefde van Christus. We willen dichtbij hen zijn en met onze hulp een verschil maken in hun situatie.

Stichting HVC helpt vervolgde christenen.

Bondgenootschap betekent dat je niet alleen bent. Zélfs als je alleen bent. Dat er iemand aan je denkt. Zélfs als iedereen je vergeet. Dat er mensen van je houden. Zélfs als iedereen je haat.

Het betekent dat er iemand is die méélijdt en die je helpt. Iemand die daadkrachtig ondersteunt bij de soms onmogelijke opgaven van het leven. Christen zijn – bijvoorbeeld - terwijl de dood dreigt. Overleven zonder eten. Evangeliseren in het hol van de leeuw. Voor je gelijk pleiten, terwijl onrecht regeert. Een kerk bouwen zonder middelen. Opgroeien zonder ouders en zonder geld. Dat kunnen de opgaven zijn van vervolgde christenen. HVC doet er alles aan om daar waar mogelijk een helpende hand te bieden. Christenen in vervolging helpen, zit in onze genen. 
 

Zó doen we dat:
 

Vastberaden

Concreet

Inventief

Zuinig

Hier mag u ons aan houden.
 
Wat betekent dit?

Het team van HVC

Jan Dirk van Nifterik

Jan Dirk van Nifterik

Directeur
Liesbeth Khadka

Liesbeth Khadka

Secretaresse
Jannie Verboon

Jannie Verboon

Administratie
Hans-Willem Westerbeke

Hans-Willem Westerbeke

Projectleider en fondsenwerver
Jonathan Hoekstra

Jonathan Hoekstra

Projectleider en fondsenwerver
Lukas Struik

Lukas Struik

Projectleider en fondsenwerver
Jisca Deelen

Jisca Deelen

Communicatie
Anja Koevoet

Anja Koevoet

Communicatie
Sarah Boon

Sarah Boon

Communicatie

Onze missie

Stichting HVC is een christelijk goed doel. Onze diepste drijfveer is het geloof in het Woord van God. Dit Woord vertelt ons dat wie geloven verdrukking zullen lijden in de wereld. Wij voelen ons verbonden met wie lijden vanwege hun geloof in God. Dit zijn onze broeders en zusters. In het Bijbelboek 2 Timotheus staat in hoofdstuk 4 vers 5 onze kernopdracht: "Maar gij, wees wakker in alles, lijd verdrukkingen; doe het werk van een evangelist; maak dat men van uw dienst ten volle verzekerd zij." 

Het werk en leven van Richard Wurmbrand (1909-2001) is daarbij een grote inspiratiebron. De Roemeense predikant bracht tijdens het communisme veertien jaren door in gevangenschap omwille van zijn geloof. Zijn bezieling om het Evangelie van Jezus Christus te delen en zijn tomeloze inzet voor broeders en zusters in verdrukking, vormen de basis van het werk van HVC.
 

Wat is christenvervolging?

Help vervolgde christenen en steun ze met uw gift

Uw hulp maakt verschil in de situatie van vervolgde christenen!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!

Contact

Stichting Hulp Vervolgde Christenen
Dorpsweg 85
4221 LJ Hoogblokland (NL)
info@stichtinghvc.nl

+31 (0)183 - 563 628

bereikbaar tijdens kantooruren

Maak uw gift over

ABN AMRO: NL51 ABNA 0561 4551 39
ING: NL18 INGB 0003 1340 57

Doneer online

Doneer nu        ANBI

Volg ons op

Stichting HVC helpt vervolgde christenen.