Projecten

Een Rohingya gezin Bangladesh Christenen hebben het niet gemakkelijk in Bangladesh. Stichting HVC focust zich op hulp aan Rohingya, een groep van enkele miljoenen mensen die feitelijk stateloos zijn. Kinderen op de creche Brazilië Lieke & Magno van Genderen-Ribeiro werken in diverse sloppenwijken in Rio de Janeiro. Samen laten ze het 'Licht van het Evangelie' schijnen. Kinderen, jongeren en moeders krijgen hoop voor de toekomst.
Chinese vader met kind China Hoewel het lijkt of in China het christendom oogluikend wordt toegestaan, zijn er veel provincies waar ernstige christenvervolging plaatsvindt. Stichting HVC zet zich in voor christenen in dit land.
Gambia is een prachtig land voor toeristen Gambia Een groeiend aantal mensen in het arme Gambia bekeert zich tot het christendom. Helaas heerst er een taboe op het christendom, waardoor de bekeerlingen weerstand ervaren vanuit hun sociale omgeving.
Straatbeeld India India In India neemt de christenvervolging steeds meer toe. Evangelisatie is een belangrijk onderdeel van HVC in India. Ook wil HVC omzien naar onderdrukte kinderen in India. Eén van de vele foto's van verwoesting in Mosul Irak In Noord-Irak verblijven sinds de komst van IS, ruim 2 miljoen vluchtelingen uit Syrië en Irak. Juist nu de nood groot is in dit land, lijkt de deur open te staan voor het Evangelie.
Iran Iran Hoewel het christendom officieel is toegestaan in Iran, worden christenen gediscrimineerd en hebben geen kans op onderwijs en carrière. Toch groeit de honger naar het Evangelie. Shuva Israel Israël Bijbels gezien het meest belangrijke volk ter wereld, wordt bedreigd door alle omringende landen. Stichting HVC wil omzien naar dit verdrukte land, waar het christendom groeit.
Irene met watertank Kenia Hoewel het merendeel van de bevolking in Kenia christen is, neemt de christenvervolging in dit land toe. Het is daarom belangrijk om het Evangelie te laten klinken in Kenia.
Kinderen Fathershouse Kathmandu Nepal In de buitengebieden van Nepal is het moeilijk uit te komen voor je christen-zijn. HVC steunt Evangelisatie expedities en vangt kinderen op. Na de aardbeving in 2015 start HVC een noodhulpactie.
Schoolkinderen in Noord Korea Noord-Korea In Noord-Korea wordt christen-zijn beschouwd als een erge misdaad. Eenmaal in een strafkamp, komt een christen hier zelden levend uit. HVC blijft proberen om in Noord-Korea het Evangelie te verspreiden. Kerken en Bijbelscholen moeten zich beveiligen met muren en prikkeldraad Pakistan In grote delen van Pakistan vindt christenvervolging plaats. Naast materiële hulp wil Stichting HVC omzien naar de christenen door Bijbels en andere christelijke lectuur te verspreiden in Pakistan.
Wonen in de riolen Roemenië In Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, staat het tehuis Casa Cana. In dit huis worden zwerfjongeren en ouderen opgevangen, veelal met een
verslavingsprobleem.
Evangelisatiebijeenkomst in tentenkamp Syrië Door de burgeroorlog tussen de regering en moslim-extremisten hebben vele christenen moeten vluchten. Stichting HVC biedt hulp in één van de Syrische vluchtelingenkampen.
Schade aan het weeshuis Zuid-Soedan Na tientallen jaren oorlog en miljoenen doden is Zuid-Soedan onafhankelijk van Soedan. Dit jonge land heeft het Evangelie nodig. Stichting HVC ondersteunt diverse projecten in dit land.
Projecten wereldwijd
HVC Projecten Wereldwijd
Pakistan In grote delen van Pakistan vindt christenvervolging plaats. Naast materiële hulp wil Stichting HVC omzien naar de christenen door Bijbels en andere christelijke lectuur te verspreiden in Pakistan. Bangladesh Christenen hebben het niet gemakkelijk in Bangladesh. Stichting HVC focust zich op hulp aan Rohingya, een groep van enkele miljoenen mensen die feitelijk stateloos zijn. Brazilië Lieke & Magno van Genderen-Ribeiro werken in diverse sloppenwijken in Rio de Janeiro. Samen laten ze het 'Licht van het Evangelie' schijnen. Kinderen, jongeren en moeders krijgen hoop voor de toekomst. China Hoewel het lijkt of in China het christendom oogluikend wordt toegestaan, zijn er veel provincies waar ernstige christenvervolging plaatsvindt. Stichting HVC zet zich in voor christenen in dit land. Gambia Een groeiend aantal mensen in het arme Gambia bekeert zich tot het christendom. Helaas heerst er een taboe op het christendom, waardoor de bekeerlingen weerstand ervaren vanuit hun sociale omgeving. India In India neemt de christenvervolging steeds meer toe. Evangelisatie is een belangrijk onderdeel van HVC in India. Ook wil HVC omzien naar onderdrukte kinderen in India. Irak In Noord-Irak verblijven sinds de komst van IS, ruim 2 miljoen vluchtelingen uit Syrië en Irak. Juist nu de nood groot is in dit land, lijkt de deur open te staan voor het Evangelie. Iran Hoewel het christendom officieel is toegestaan in Iran, worden christenen gediscrimineerd en hebben geen kans op onderwijs en carrière. Toch groeit de honger naar het Evangelie. Israël Bijbels gezien het meest belangrijke volk ter wereld, wordt bedreigd door alle omringende landen. Stichting HVC wil omzien naar dit verdrukte land, waar het christendom groeit. Kenia Hoewel het merendeel van de bevolking in Kenia christen is, neemt de christenvervolging in dit land toe. Het is daarom belangrijk om het Evangelie te laten klinken in Kenia. Nepal In de buitengebieden van Nepal is het moeilijk uit te komen voor je christen-zijn. HVC steunt Evangelisatie expedities en vangt kinderen op. Na de aardbeving in 2015 start HVC een noodhulpactie. Noord-Korea In Noord-Korea wordt christen-zijn beschouwd als een erge misdaad. Eenmaal in een strafkamp, komt een christen hier zelden levend uit. HVC blijft proberen om in Noord-Korea het Evangelie te verspreiden. Roemenië In Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, staat het tehuis Casa Cana. In dit huis worden zwerfjongeren en ouderen opgevangen, veelal met een verslavingsprobleem. Syrië Door de burgeroorlog tussen de regering en moslim-extremisten hebben vele christenen moeten vluchten. Stichting HVC biedt hulp in één van de Syrische vluchtelingenkampen. Zuid-Soedan Na tientallen jaren oorlog en miljoenen doden is Zuid-Soedan onafhankelijk van Soedan. Dit jonge land heeft het Evangelie nodig. Stichting HVC ondersteunt diverse projecten in dit land.