Nepal

De kerk groeit de afgelopen jaren snel in dit Aziatische land. Hindoeorganisaties in Nepal verzetten zich steeds heviger tegen het christendom in hun land. 

 • Een Nepalese voorganger bij zijn kerkgebouw op het platteland

  Een Nepalese voorganger bij zijn kerkgebouw op het platteland

 • HVC ondersteunt en traint Nepalese evangelisten

  HVC ondersteunt en traint Nepalese evangelisten

 • Christenen komen bijeen in een woonkamer

  Christenen komen bijeen in een woonkamer

 • Het christendom in Nepal groeit, maar de christenvervolging groeit mee

  Het christendom in Nepal groeit, maar de christenvervolging groeit mee

Nepal Nepal

Toenemende christenvervolging

Nepal

Antichristelijk sentiment

Nepal, met haar vele hoge bergen en haar schitterende vergezichten, ligt ingeklemd tussen grootmachten China en India. Met dertig miljoen veelal zeer armoedige inwoners is Nepal zelf echter geen grootmacht te noemen. Volgens de grondwet is Nepal een hindoekoninkrijk. Het hindoeïsme is formeel geen staatsgodsdienst, maar de overgrote meerderheid van de bevolking (ruim tachtig procent) is hindoeïstisch. De invloed van extremistische hindoeorganisaties uit India is echter groot. Ze oefenen invloed uit op zowel de overheid, als op lokale hindoeïstische organisaties die steeds extremer worden.

Het aantal christenen is de afgelopen decennia snel gestegen in Nepal. Ongeveer drie procent van de inwoners hangt nu het christelijke geloof aan. Ook is er een boeddhistische minderheid. Het antichristelijke sentiment in het land groeit dan ook. Christenen worden gediscrimineerd, velen van hen zijn werkeloos. Zeker op het platteland hebben christenen te maken met pesterijen, uitsluiting en mishandeling. Ook kerken worden aangevallen.

Lees meer over Nepal

Antibekeringswet

Ook de overheid in Nepal bekent de afgelopen jaren steeds meer kleur als het gaat om de positie van christenen. In 2015 werd met een nieuwe wet de godsdienstvrijheid in het land ingeperkt. Enkele jaren later kreeg Nepal een antibekeringswet. Evangelisatie is in het land nu verboden. Enkele christenen zijn al gearresteerd. Lokale christenen in Nepal volgen deze ontwikkelingen met argusogen en zijn bang dat de overheid de komende jaren nog verder gaat met het inperken van hun vrijheden.

minder tekst

Help vervolgde christenen in Nepal en steun ze met een gift

Doneer

Actueel uit Nepal


Projecten in Nepal

Verhalen uit Nepal
Verhaal

Kinderverhaal: Een verhaal uit Nepal

In India is in de stad Coimbatore een tehuis waar meisjes wonen die geen ouders meer hebben, of die uit hele arme gezinnen komen. Meer dan 13 jaar geleden kwamen er 17 meisjes uit Nepal in dit tehuis terecht. In Nepal was toen een burgeroorlog en deze meisjes waren met mensensmokkelaars meegegaan naar India. Ze moesten hun huizen en families achterlaten. Lees dit verhaal

Help vervolgde christenen in Nepal en steun ze met uw gift

Help de christelijke minderheid in Nepal en steun ze met uw gift. Dankzij uw gift kunnen wij naast hen staan om hen geestelijk en praktisch te ondersteunen.

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!