Kwetsbaar volk vecht tegen de kou

 • Chepang-kinderen

  Chepang-kinderen

 • Een gezin zag onlangs hun huis in vlammen opgaan, toen ze een vuur hadden gemaakt om de kou te verdrijven

  Een gezin zag onlangs hun huis in vlammen opgaan, toen ze een vuur hadden gemaakt om de kou te verdrijven

 • Het Chepang-gezin bij hun afgebrande huis

  Het Chepang-gezin bij hun afgebrande huis

 • Vanuit de (vaak tijdelijk uit gras en hout opgetrokken) kerken worden voedsel en kleding verspreid onder de armste Chepang

  Vanuit de (vaak tijdelijk uit gras en hout opgetrokken) kerken worden voedsel en kleding verspreid onder de armste Chepang

 • Het uitdelen van hulp en Evangelie aan de Chepang gaan hand in hand

  Het uitdelen van hulp en Evangelie aan de Chepang gaan hand in hand

18 februari 2020

In afgelegen berggebieden in Nepal woont de Chepang-gemeenschap. Een deel van deze oorspronkelijke inwoners van Nepal woont nog altijd in holen en in de bossen. De kleine bevolkingsgroep wordt achtergesteld en gediscrimineerd en hun armoede is groot. Toch heeft het Evangelie ook onder dit volk gehoor gevonden en is er een christelijke gemeenschap ontstaan! Enkele tienduizenden Chepang zijn christen geworden. In de winter is de kou een grote bedreiging voor de bewoners van eenvoudige huizen van modder, gras en hout. HVC plant een hulpactie voor de meest kwetsbare Chepang.

Problemen door armoede

De Chepang-stam staat bekend als de één na meest primitieve stam van Nepal. Duizenden Chepang wonen nog in grotten, anderen in kleine huisjes zonder ramen of meubelen. De armste Chepang eten wilde groenten en fruit uit het bos. Een minderheid van de Chepang leeft in betere omstandigheden. De oorspronkelijke religie van de Chepang is een mix van animisme met hindoeïsme en boeddhisme. Met de komst van het Evangelie, ontwikkelde het volk zich verder en begon eenvoudige huizen te bouwen. Maar nog altijd heeft het volk te kampen met armoede. Er is geen goed land beschikbaar voor landbouw en er is geen geld voor goed voedsel en voor warme kleding. De meeste Chepang kunnen niet lezen of schrijven, door een gebrek aan onderwijs. De eenvoudige huizen bieden weinig bescherming tegen aardbevingen en kou. De mensen zitten en slapen op de (in de winter koude) grond. Ook hebben de Chepang zwaar te lijden onder de gevolgen van zware aardbevingen en overstromingen. Een gezin zag onlangs hun huis in vlammen opgaan, toen ze een vuur hadden gemaakt om de kou te verdrijven. 

Hulpactie met kleding en voedsel

Samen met Nepalese partnerorganisaties plant HVC een hulpactie voor de Chepang. Vanuit de (vaak tijdelijk uit gras en hout opgetrokken) kerken worden voedsel en kleding verspreid onder de armste Chepang. Het uitdelen van hulp en Evangelie gaan hierbij hand in hand. Draagt u de kwetsbare Chepang een warm hart toe? Help dan deze hulpactie met uw gift. Ieder tientje maakt een groot verschil! 

Help de Chepang met uw gift

Draagt u de kwetsbare Chepang een warm hart toe? Help hen dan met uw gift. Ieder tientje maakt een groot verschil! 

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!