Helpende hand in 2021 bij gevolgen van coronapandemie

Ook 2021 stond voor veel van onze projectlanden in het teken van corona. De gevolgen waren net als in 2020 groot. Van arme gezinnen verloren kostwinners hun baan, inflatiecijfers namen enorm toe en gezinnen dreigden niet genoeg eten te hebben.

Opnieuw vroegen lokale evangelisten en partnerorganisaties om hulp. Net als in 2020 kon HVC honderden christelijke families voorzien van voedselpakketten. In India, Pakistan, Nepal, Syrië en Irak vonden duizenden pakketten hun weg naar mensen in nood. De dankbaarheid is groot. De christenen in verdrukking ervaren dankzij deze steun ook dat zij niet vergeten zijn, maar er aan hen wordt gedacht en met hen wordt meegeleefd. Dat is bemoedigend.

Werkgelegenheidsproject

In landen met vervolging verliezen christenen vaak als eerste bevolkingsgroep hun baan. En in tijden van economische tegenslag is een nieuwe baan vinden moeilijk als je onderdeel bent van een minderheid in een land. Dankzij betrokken Nederlandse bedrijven en donateurs kon HVC in 2021 in India zestien families helpen met een nieuwe bron van inkomen. Dit werkgelegenheidsproject, Werk na corona, stelde deze gezinnen in staat een kleine winkel te beginnen, kippen of geiten te houden, een riksja te kopen of op een andere manier inkomen te genereren.

Wat deed HVC nog meer in 2021?

Lees het jaarverslag

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!