Werk na corona

In Pakistan en India zijn duizenden christenen als gevolg van de coronacrisis werkloos geworden. Zonder inkomen dreigt een acute hongersnood. HVC roept op om vervolgde christenen te helpen kleine bedrijfjes op te starten.

 • Minionderneming fietstaxi

  Minionderneming fietstaxi

 • Minionderneming fietsenmaker

  Minionderneming fietsenmaker

 • Minionderneming kleermaker

  Minionderneming kleermaker

 • Minionderneming apotheker

  Minionderneming apotheker

 • De Pakistaanse christen Sunny Qasim kon een eigen winkeltje starten

  De Pakistaanse christen Sunny Qasim kon een eigen winkeltje starten

 • Meneer Qasim is dankbaar dat hij zijn gezin weer kan onderhouden

  Meneer Qasim is dankbaar dat hij zijn gezin weer kan onderhouden

Zelf voorzien in levensonderhoud

Tienduizenden broeders en zusters kampen met een lege maag. Dagloners die thuis moesten blijven vanwege de lockdown, verloren direct hun inkomen. Vandaag geen loon, is morgen geen eten. Hun werkgevers - veelal moslims of hindoes - trekken nu geloofsgenoten voor, waardoor christelijke dagloners zonder werk blijven. Zonder inkomen dreigt een acute hongersnood. Met een minionderneming helpt u hen te voorzien in hun eigen levensonderhoud. Als particulier kunt u helpen door te doneren voor basismaterialen, zoals kippen of winkelvoorraden. Bent u ondernemer? Dan kunt u een vervolgde christen helpen om zelfstandig ondernemer te worden!

In nood door de coronacrisis

Sinds het begin van de coronacrisis zet HVC zich door middel van voedselpakketten in voor christenen die door de crisis geraakt werden. Als christenen in India en Pakistan zonder werk zitten, kunnen ze vaak niet op de overheid aan. Die deelt wel voedsel uit, maar christenen worden regelmatig achtergesteld. Tot op de dag van vandaag verspreidt HVC de voedselpakketten, waardoor gezinnen niet zonder eten komen te zitten. Nu willen we hen ook structureel helpen, door ze kleinschalig een onderneming te laten starten.

Nieuwe initiatieven

Via het netwerk van lokale projectleiders ontvangt HVC veel verzoeken van christenen met ideeën om zelfvoorzienend te worden. We willen vervolgde christenen kansen bieden, juist ook in deze moeilijke tijd. De variatie in de nieuwe initiatieven is groot:

 • Een fietstaxi, gemotoriseerde riksja of motorfiets
 • Kleinschalige veeteelt: een paar kippen of een koe, om melk of eieren te kunnen verkopen
 • Kleinschalige landbouw
 • Een koopmanskraampje of een winkeltje
 • Fietsenmaker of kleermaker
 • Kapper of apotheker

Help als ondernemer een christen aan een eigen onderneming!

U kunt een vervolgde christen helpen een eigen onderneming te starten om zelfvoorzienend te worden. Voor circa 900 tot 1500 euro helpt u een vervolgde broeder of zuster een bedrijfje te starten. Hartelijk dank voor uw steun!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!