Een jaar lang coronacrisis voor vervolgde christenen: wat nu?

 • Voorbereidingen voor het uitdelen

  Voorbereidingen voor het uitdelen

 • De voedselpakketten werden verspreid in Pakistan, India en Bangladesh, maar ook in Brazilië, Gambia, Zuid-Soedan en Kenia

  De voedselpakketten werden verspreid in Pakistan, India en Bangladesh, maar ook in Brazilië, Gambia, Zuid-Soedan en Kenia

31 maart 2021

Een jaar geleden rolde de wereld de coronacrisis in. De maatregelen om het virus te stoppen, leidden in onze projectlanden tot acute hongersnood. Dagloners verloren hun inkomen. Christelijke werknemers werden als eerste ontslagen. Op 30 maart 2020 deden we onze eerste oproep om te doneren voor voedselpakketten. Wat is er sindsdien gebeurd en hoe gaat het nu verder? 

Corona verergert christenvervolging 

Het afgelopen jaar kregen vervolgde christenen het nog zwaarder. De discriminatie van christenen nam toe. Uit vele landen komen meldingen dat christenen minder of geen hulp krijgen vanwege hun christelijk geloof. Wanneer bedrijven weer openen, worden christenen niet of pas als laatste weer aangenomen. De werk- en voedselschaarste leidt tot hogere spanningen, wat regelmatig resulteert in gewelddadige aanvallen.

Dankbaar voor voedselhulp

In juni 2020 hadden dankzij uw giften meer dan 3500 gezinnen een voedselpakket ontvangen. Tegelijk werd duidelijk dat de wereld nog maandenlang in de coronacrisis zou zitten. Vanaf zomer 2020 riepen we u daarom op om een gezin 6 maanden lang door de crisis heen te helpen. Hierdoor ontvingen ruim 1300 arme gezinnen een half jaar lang iedere maand een voedselpakket. De dankbaarheid van elk van deze gezinnen is ontroerend groot. In totaal zijn er wereldwijd 10.574 voedselpakketten uitgedeeld, waarmee een gezin een maand kon overleven. Ook werden 19.200 maaltijden verstrekt aan daklozen in Roemenië. Dank voor uw giften en bovenal: alle eer aan God!

De draad weer oppakken

In landen als India en Bangladesh neemt op dit moment het aantal besmettingen weer toe. Toch probeert men, met inachtneming van diverse maatregelen, de draad weer op te pakken. De HVC-projectlanden zijn niet meer in een volledige lockdown. Ook veel christenen wisten de afgelopen periode gelukkig de draad weer op te pakken. Voor HVC het moment om de structurele voedselhulp af te bouwen. We blijven wel doorgaan met incidenteel voedselpakketten uit te delen aan de hardst getroffen en armste christelijke gezinnen. Een belangrijke voorwaarde voor deze volgende stap is: werkgelegenheid.

 • De Pakistaanse christen Sunny Qasim kon een eigen winkeltje starten

  De Pakistaanse christen Sunny Qasim kon een eigen winkeltje starten

 • Dankzij uw giften kan hij investeren in startvoorraden

  Dankzij uw giften kan hij investeren in startvoorraden

 • Meneer Qasim is dankbaar dat hij zijn gezin weer kan onderhouden

  Meneer Qasim is dankbaar dat hij zijn gezin weer kan onderhouden

 • Minionderneming fietstaxi

  Minionderneming fietstaxi

Help christenen aan werk

Via het netwerk van lokale projectleiders ontvangt HVC veel verzoeken van christenen met ideeën om zelfvoorzienend te worden. Verschillende christelijke gezinnen in Pakistan en India werden inmiddels geholpen met het opstarten van hun eigen onderneming. Dankzij donaties van Nederlandse ondernemers, konden kleine veeboerderijen worden opgestart, kleine winkels worden geopend en christenen een eigen taxibedrijfje starten door een gemotoriseerde riksja of motorfiets te kopen. Ook twee werkloos geraakte vrouwen, die de kost voor hun gezin moeten verdienen, werden gesteund. Eén van hen opende haar eigen schoolkantine en de andere begon haar eigen naaiatelier. De Pakistaanse christen Sunny Qasim kon een eigen winkeltje starten. Hij vertelt: “Door corona was ik mijn baan en inkomsten kwijtgeraakt. Ik ben HVC erg dankbaar voor de steun en de mogelijkheid dat ik mijn eigen winkel kon openen. Nu kan ik mijn gezin weer onderhouden.”

Tientallen gezinnen popelen om een eigen onderneming te starten en wachten op hulp. Help hen om armoede te doorbreken! Elk bedrag is welkom en helpt het verschil te maken in de levens van veel gezinnen!

Help een vervolgde christen een mini-onderneming opstarten!

Iedere gift is welkom! Dankzij uw gift kan worden geïnvesteerd in een startende onderneming. Denk aan kippen of geiten, winkelvoorraad zoals levensmiddelen of huishoudelijke artikelen, of de aanschaf van een riksja of motor. Dank u wel!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Help als ondernemer een christen aan een eigen onderneming!

U kunt een vervolgde christen helpen een eigen onderneming te starten om zelfvoorzienend te worden. Voor circa 900 tot 1500 euro helpt u een vervolgde broeder of zuster een bedrijfje te starten. Hartelijk dank voor uw steun!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!