Voedselhulp coronacrisis

In veel landen leidde het coronavirus tot ernstige hongersnood. HVC kon tijdens de pandemie duizenden voedselpakketten verspreiden onder vervolgde christenen in landen als India, Pakistan en Bangladesh

Dit project is afgerond. Hartelijk dank voor uw steun! 

 • Honger dreigt voor vervolgde christenen in onder meer India, Pakistan en Bangladesh

  Honger dreigt voor vervolgde christenen in onder meer India, Pakistan en Bangladesh

 • In Pakistan, India en Bangladesh zijn veel christenen dagloner. Als zij niet werken, liggen ook meteen de inkomsten stil.

  In Pakistan, India en Bangladesh zijn veel christenen dagloner. Als zij niet werken, liggen ook meteen de inkomsten stil.

 • Asif: “Dagenlang hadden we geen eten. De overheid beloofde van alles, maar hulp bereikte ons nooit. Vandaag bracht een evangelist een voedselpakket. Dank aan God!"

  Asif: “Dagenlang hadden we geen eten. De overheid beloofde van alles, maar hulp bereikte ons nooit. Vandaag bracht een evangelist een voedselpakket. Dank aan God!"

 • Verdelen van voedselpakketten in Pakistan

  Verdelen van voedselpakketten in Pakistan

 • De voedselhulp bereikt ook hulpbehoevende ouderen.

  De voedselhulp bereikt ook hulpbehoevende ouderen.

 • Een voedselpakket voor deze mensen die in isolatie leven vanwege lepra

  Een voedselpakket voor deze mensen die in isolatie leven vanwege lepra

 • De voedselpakketten worden verspreid in Pakistan, India en Bangladesh, maar ook in Brazilië, Gambia, Zuid-Soedan en Kenia.

  De voedselpakketten worden verspreid in Pakistan, India en Bangladesh, maar ook in Brazilië, Gambia, Zuid-Soedan en Kenia.

Boodschap voor vervolgde christenen: hou vol!

Diverse organisaties waarschuwden al bij het begin van de pandemie dat vanwege de coronacrisis per dag vele duizenden mensen zouden sterven aan honger. De gevolgen van de crisis werken voor miljoenen mensen nog steeds door. Vervolgde christenen worden vaak extra hard getroffen. Ons bereikten veel hulpverzoeken van mensen in nood. Aan de aanhoudende oproepen van HVC om te doneren voor voedselsteun, werd keer op keer gul gehoor gegeven. Daarmee gaven wij vervolgde christenen, naast voedsel, een boodschap vanuit onze harten: hou vol!

Nu de coronacrisis achter ons ligt, hebben we dit project  afgerond.  We willen ieder die gaf bedanken voor zijn of haar ruimhartige medeleven met vervolgde christenen in een uitzonderlijke tijd!

Geen werk, geen eten

Vele landen en regio’s gingen tijdens de pandemie in lockdown. Tienduizenden broeders en zusters kampten daardoor met een lege maag. Dagloners die thuis moesten blijven vanwege de lockdown, verloren direct hun inkomen. Ze hadden vanwege uitsluiting en achterstelling vaak al onderbetaalde baantjes; steenbakkers, schoonmakers, landbouwers en leermakers. Sparen was voor hen nooit weggelegd. Vandaag geen loon, is dus morgen geen eten. En dat maanden lang! Wanhopig probeerden ze werk te vinden. Voor velen zonder resultaat. Door uw gift hoefden ze de hongerdood niet in de ogen te kijken. 

Uitsluiting en discriminatie

Voor veel christenen was het maar de vraag of ze na de coronacrisis nog wel een baan zouden vinden, vanwege de economische crisis die ongetwijfeld zou volgen. Bij het vinden van werk sluiten christenen vaak achter hindoes of moslims aan in de rij. Op hulp van de overheid of lokale hulporganisaties hoeven christenen vaak niet te rekenen. Ze worden als minderwaardig gezien en buitengesloten van hulp. De overheid belooft veel, maar in de praktijk komt er weinig van terecht.

 • Yashwa (9) uit Pakistan is op dit moment de enige kostwinner in zijn gezin.

  Yashwa (9) uit Pakistan is op dit moment de enige kostwinner in zijn gezin.

Yashwa

De negenjarige Yashwa is de enige uit zijn gezin die nog werkt, in een schoenmakerij. Hij werkt bikkelhard; lange dagen. Maar de € 0,50 die hij per dag verdient, is lang niet genoeg om voor zijn zieke vader, zijn moeder en drie zusjes te zorgen. Hoe Yashwa ook zijn best doet… een langzame hongerdood dreigt voor hem en zijn familie.  

Gezinnen in hongersnood

Wij ontvingen talloze van dit soort schrijnende verhalen van lokale projectleiders. Steeds met hetzelfde hulpverzoek: “Is het mogelijk om weer voedselpakketten uit te delen? Kunnen jullie iets betekenen voor arme kinderen in mijn dorp?” Dankzij een netwerk van lokale partnerorganisaties en evangelisten, bereikte HVC christenen op zelfs de meest afgelegen plekken in India, Pakistan en Bangladesh. Via dat netwerk staat HVC in contact met duizenden gezinnen voor wie ondervoeding of zelfs dood door honger op de loer lag. 

Door de hongercrisis heen geholpen

Als HVC wilden we gehoor geven aan deze noodkreten. Daarom deden we een beroep op u. Vele christelijke gezinnen die dagelijks vervolging ervaren, werden hard geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Zij konden op u rekenen. Als een bondgenoot stonden Nederlandse christenen naast hun broeders en zusters die zo hard werden getroffen door de crisis. Voor 45 euro steunden vele Nederlandse gezinnen een gezin in nood met een voedselpakket.

Help vervolgde christenen en steun ze met uw gift

Uw hulp maakt verschil in de situatie van vervolgde christenen!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!