Voedselhulp coronacrisis

In veel landen leidt het coronavirus tot ernstige hongersnood. Dankzij u konden we al duizenden voedselpakketten verspreiden onder vervolgde christenen in landen als India, Pakistan en Bangladesh. In 2021 worden veel landen opnieuw hard getroffen. Helpt u opnieuw?

 • Honger dreigt voor vervolgde christenen in onder meer India, Pakistan en Bangladesh

  Honger dreigt voor vervolgde christenen in onder meer India, Pakistan en Bangladesh

 • In Pakistan, India en Bangladesh zijn veel christenen dagloner. Als zij niet werken, liggen ook meteen de inkomsten stil.

  In Pakistan, India en Bangladesh zijn veel christenen dagloner. Als zij niet werken, liggen ook meteen de inkomsten stil.

 • Asif: “Dagenlang hadden we geen eten. De overheid beloofde van alles, maar hulp bereikte ons nooit. Vandaag bracht een evangelist een voedselpakket. Dank aan God!"

  Asif: “Dagenlang hadden we geen eten. De overheid beloofde van alles, maar hulp bereikte ons nooit. Vandaag bracht een evangelist een voedselpakket. Dank aan God!"

 • Verdelen van voedselpakketten in Pakistan

  Verdelen van voedselpakketten in Pakistan

 • De voedselhulp bereikt ook hulpbehoevende ouderen.

  De voedselhulp bereikt ook hulpbehoevende ouderen.

 • Een voedselpakket voor deze mensen die in isolatie leven vanwege lepra

  Een voedselpakket voor deze mensen die in isolatie leven vanwege lepra

 • De voedselpakketten worden verspreid in Pakistan, India en Bangladesh, maar ook in Brazilië, Gambia, Zuid-Soedan en Kenia.

  De voedselpakketten worden verspreid in Pakistan, India en Bangladesh, maar ook in Brazilië, Gambia, Zuid-Soedan en Kenia.

Boodschap voor vervolgde christenen: hou vol!

Diverse organisaties waarschuwen dat vanwege de coronacrisis per dag vele duizenden mensen zullen sterven aan honger. De gevolgen van de crisis zullen voor miljoenen mensen nog maandenlang doorwerken. Vervolgde christenen worden vaak extra hard getroffen. De hulpverzoeken van mensen in nood blijven ons maar bereiken. Wij blijven daarom oproepen om te doneren voor voedselsteun. Want daarmee geven wij vervolgde christenen, naast voedsel, een boodschap vanuit onze harten: hou vol!

Steun dit project

Geen werk, geen eten

Opnieuw gaan landen en regio’s in lockdown. Tienduizenden broeders en zusters kampen met een lege maag. Dagloners die thuis moeten blijven vanwege de lockdown, verliezen direct hun inkomen. Ze hadden vaak al onderbetaalde baantjes; steenbakkers, schoonmakers, landbouwers en leermakers. Sparen is voor hen niet weggelegd. Vandaag geen loon, is morgen geen eten. En dat maanden lang! Wanhopig proberen ze werk te vinden. Voor velen zonder resultaat. Kijken ze straks de hongerdood in de ogen? 

Uitsluiting en discriminatie

Voor veel christenen is het maar de vraag of ze nog wel een baan vinden, nu een economische crisis dreigt te volgen. Bij het vinden van werk sluiten christenen vaak achter hindoes of moslims aan in de rij. Op hulp van de overheid of lokale hulporganisaties hoeven christenen vaak niet te rekenen. Ze worden als minderwaardig gezien en buitengesloten van hulp. De overheid belooft veel, maar in de praktijk komt er weinig van terecht.

 • Yashwa (9) uit Pakistan is op dit moment de enige kostwinner in zijn gezin.

  Yashwa (9) uit Pakistan is op dit moment de enige kostwinner in zijn gezin.

Yashwa

De negenjarige Yashwa is de enige uit zijn gezin die nog werkt, in een schoenmakerij. Hij werkt bikkelhard; lange dagen. Maar de € 0,50 die hij per dag verdient, is lang niet genoeg om voor zijn zieke vader, zijn moeder en drie zusjes te zorgen. Hoe Yashwa ook zijn best doet… een langzame hongerdood dreigt voor hem en zijn familie.  

Gezinnen in hongersnood

Opnieuw ontvangen wij dan ook talloze berichten van lokale projectleiders met hulpverzoeken. “Is het mogelijk om weer voedselpakketten uit te delen? Kunnen jullie iets betekenen voor arme kinderen in mijn dorp?” Dankzij een netwerk van lokale partnerorganisaties en evangelisten, bereikt HVC christenen op zelfs de meest afgelegen plekken in India, Pakistan en Bangladesh. Via dat netwerk staat HVC in contact met duizenden gezinnen voor wie ondervoeding of zelfs dood door honger op de loer ligt. 

Help een gezin door de hongercrisis

Als HVC willen we gehoor geven aan deze noodkreten. Daarom doen we opnieuw een beroep op u. Vele christelijke gezinnen die dagelijks vervolging ervaren, worden nu opnieuw hard worden geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Kunnen zij op u rekenen? Voor 45 euro steunt u een gezin met een voedselpakket voor één maand.
 

 • Per pakket á €45,- helpt u een familie een maand lang aan voedsel
 • HVC verspreidt de voedselpakketten in o.a. Pakistan, India en Bangladesh
 • Via ons netwerk van lokale kerken en evangelisten bereiken de voedselpakketten ook plekken waar bijna niemand komt
 • De voedselpakketten bevatten onder andere linzen, rijst, meel, olie en groenten

Doneer voedselpakketten aan christenen in vervolging

Opnieuw dreigt er honger voor vele vervolgde christenen. Steun een gezin met een voedselpakket voor één maand. 

Elk bedrag is welkom! Geef eenvoudig en veilig via iDeal:

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!