Voedselhulp coronacrisis; we zijn er nog niet

 • Een voedselpakket voor deze mensen die in isolatie leven vanwege lepra

  Een voedselpakket voor deze mensen die in isolatie leven vanwege lepra

 • De Indiase evangelist Shiva, zijn vrouw en drie kinderen konden een maand verder dankzij een voedselpakket

  De Indiase evangelist Shiva, zijn vrouw en drie kinderen konden een maand verder dankzij een voedselpakket

 • De voedselhulp bereikt ook hulpbehoevende ouderen.

  De voedselhulp bereikt ook hulpbehoevende ouderen.

 • De voedselpakketten worden verspreid in Pakistan, India en Bangladesh, maar ook in BraziliĆ«, Gambia, Zuid-Soedan en Kenia.

  De voedselpakketten worden verspreid in Pakistan, India en Bangladesh, maar ook in Braziliƫ, Gambia, Zuid-Soedan en Kenia.

20 mei 2020

Dankzij giften van betrokken christenen in Nederland kon HVC in april duizenden voedselpakketten laten uitdelen onder de armste christelijke gezinnen. Ook evangelist Shiva en zijn gezin ontvingen half april een pakket. “Dat pakket kwam precies op tijd”, vertelt de Indiase evangelist, “de voorraadkast was leeg en mijn drie kinderen (van 10, 7 en 3) hadden honger. Ze waren zo blij met het eten!” Nu, een maand later, is hun voedsel opnieuw zo goed als op. De coronacrisis duurt nog altijd voort. Daarom doen we ook voor de komende maand opnieuw een beroep op u. Want we zijn er nog niet.

 Afgelopen maand konden we met uw hulp 2.195 gezinnen voorzien van voedsel.  Hoewel de maatregelen in de meeste van onze projectlanden stap voor stap iets versoepeld worden, zijn de problemen voor christenen onverminderd groot. Vaak werken ze als dagloner op het land of in de fabrieken. De meeste van deze bedrijven zijn echter nog altijd gesloten. Voor christenen betekent geen inkomen, vaak ook geen eten. Ze lijden zowel fysiek als mentaal door de coronacrisis. Lokale hulp kwam langzaam op gang, vaak vanuit de islamitische of hindoeïstische overheid of organisaties. Christenen worden in veel gevallen uitgesloten en gediscrimineerd. 

 “Dit is een antwoord op ons gebed”, zegt evangelist Shiva huilend  bij het ontvangen van het voedselpakket, half april. “Ik maakte mij grote zorgen over mijn drie kleine kinderen.” Evangelist Shiva woont en werkt in de Indiase staat Chhattisgarh. Hij is verbonden aan twee kleine christelijke gemeenten en evangeliseert onder hindoes. Christenen in Chhattisgarh hebben te maken met tegenstand en zijn arm. Veel van zijn gemeenteleden zijn dagloner en hebben sinds het uitbreken van de coronacrisis geen werk en inkomen door de lockdown in India. 

Dit beeld keert steeds terug in de projectlanden van HVC.  Arme christelijke gezinnen in Pakistan, India en Bangladesh worden hard getroffen door de coronacrisis.  Velen hadden voor de crisis ook al moeite om dagelijks in hun basisbehoeften te voorzien. Als dagloner werken zij per dag en worden ze per dag betaald. Toen het werk een paar maanden geleden stil kwam te liggen, vielen ook alle inkomsten weg. Spaargeld hebben de meesten niet, waardoor acute hongersnood ontstond. 

Pakistan, India en Bangladesh zijn nog steeds (gedeeltelijk) in lockdown. Als de landen straks weer verder opengaan, zijn christenen helaas vaak de laatsten die weer aan het werk kunnen. Hindoes of moslims gaan voor. Evangelist Shiva en al die  andere christelijke gezinnen in Zuid-Azië zijn voorlopig nog niet uit de problemen.  Het via HVC ontvangen voedsel, waarmee een gezin per pakket vier weken te eten heeft, raakt op. 

 Per dag bereiken ons nog altijd vele hulpverzoeken van mensen in nood.  We zijn dankbaar dat we veel van hen in de afgelopen maand konden helpen. Maar we zijn er nog niet. Ook de komende moeilijke tijd willen we voor hen klaar staan. Daarom doen we (nogmaals) schoorvoetend  een beroep op u.  Met één pakket á €45,- helpt u een familie een maand lang aan voedsel. Elk bedrag is welkom. Mogen de christelijke families (weer) op u rekenen?

Doneer voedselpakketten aan christenen in vervolging

Elk bedrag is welkom, voor 45 euro geven we een voedselpakket en kan een familie een maand vooruit.

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Hongersnood coronacrisis

HVC voedselhulpactie

 • HVC verspreidt voedselpakketten voornamelijk in PakistanIndia en Bangladesh, maar ook in BraziliëGambiaZuid-Soedan en Kenia. Deze landen zijn (gedeeltelijk) in lockdown. Arbeiders hebben geen inkomen meer, wat leidt tot acute hongersnood,
 • De voedselhulpactie richt zich op christenen in landen waar christenvervolging aan de orde van de dag is. Veel van deze christenen worden buitengesloten.
 • Door het coronavirus liggen inkomsten van christenen al een paar maanden stil. Voor veel christenen is het maar de vraag of ze ooit nog aan het werk kunnen bij hun vaak islamitische of hindoeïstische werkgevers.
 • Via ons netwerk van lokale projectleiders bereiken de voedselpakketten plekken waar bijna niemand komt. De eenvoudige pakketten bevatten onder andere linzen, rijst, meel en groenten. Met een pakket kan een gezin minstens vier weken vooruit.
 • Bij de meeste gezinnen raakt het ontvangen voedselpakket alweer bijna op, maar een eind aan hun moeilijke situatie is er nog niet gekomen. De nood blijft groot.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!