Gambia

Gambia is voor veel Nederlanders een gemoedelijke toeristische bestemming. Christenen met een moslimachtergrond krijgen het in dit land echter steeds moeilijker. 

 • Mannen, vrouwen en kinderen worden op straat gezet nadat zij zich bekeren tot het christendom.

  Mannen, vrouwen en kinderen worden op straat gezet nadat zij zich bekeren tot het christendom.

 • Gambia is één van de armste landen van Afrika

  Gambia is één van de armste landen van Afrika

 • “Sinds ik christen ben, ben ik thuis niet meer welkom” - Adema Bah uit Gambia

  “Sinds ik christen ben, ben ik thuis niet meer welkom” - Adema Bah uit Gambia

 • Evangelistenechtpaar Arnest en Andrea Jassey

  Evangelistenechtpaar Arnest en Andrea Jassey

 • Dwars door Gambia loopt de Gambiarivier

  Dwars door Gambia loopt de Gambiarivier

Gambia Gambia

Overwegend islamitisch,
vijf tot acht procent christelijk

Gambia

Bekeerlingen onder druk

Gambia is het kleinste land op het vaste land van Afrika. Het is een lang en smal land, op de kuststreek na geheel omsloten door Senegal. Jaarlijks vieren duizenden Nederlanders hun vakantie in dit prachtige West-Afrikaanse land. De ruim twee miljoen inwoners van Gambia behoren tot de armste van Afrika. De overgrote meerderheid van de populatie hangt het islamitische geloof aan. Christenen vormen een minderheid van ongeveer vijf tot acht procent, waarvan de meesten Rooms-Katholiek of Anglicaans zijn en enkele tienduizenden protestantse christenen.

Christenen en moslims leven in Gambia veelal in goede harmonie samen. Vanuit de overheid is er geen sprake van vervolging, maar in de familiesfeer heerst vaak wel een taboe op andere godsdiensten dan de islam. Mensen met een islamitische achtergrond die christelijk worden, krijgen steeds vaker te maken met sociale vervolging vanuit lokale gemeenschappen en families. Mannen, vrouwen en kinderen worden op straat gezet nadat zij tot geloof zijn gekomen. Een geïsoleerd leven in schrijnende eenzaamheid dreigt. Deze groep christenen met een moslimachtergrond groeit de afgelopen jaren snel en daarmee de hulpvraag vanuit dit met armoede kampende land.

Lees meer over Gambia

Gambia een islamitische staat?

Radicalere stromingen van de islam winnen aan invloed. De Gambiaanse overheid deed eerder al een voorstel tot herziening van de grondwet, waarin sprake is van sterke islamitische invloeden. Gambiaanse christenen vrezen dat hierachter een verborgen intentie zit om van Gambia een islamitische staat te maken. Dit zal grote gevolgen hebben voor de christenminderheid in dit kleine West-Afrikaanse land.

minder tekst

Help vervolgde christenen in Gambia en steun ze met een gift

Doneer

Actueel uit Gambia


Projecten in Gambia

Help vervolgde christenen in Gambia en steun ze met uw gift

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!