Gebedspunten augustus 2023

 • Aanvallen Jaranwala Pakistan

  Aanvallen Jaranwala Pakistan

30 augustus 2023

Het is voor vervolgde christenen een grote bemoediging om te weten dat er vanuit Nederland voor hen wordt gebeden. Regelmatig vertellen zij ons verhalen van verhoorde gebeden. We mogen bidden tot een God die hoort. Bidt en dankt u daarom met ons mee?

Gebedspunten

 • Bid voor christenen in Jaranwala, Pakistan. Hun huizen en kerken werden vernield en geplunderd. Honderden gezinnen zijn alles kwijt. Bid dat de hulp van HVC goed aankomt en bid dat de vrede die alle verstand te boven gaat hun harten mag vervullen. Aanleiding voor het recente geweld in Pakistan was een beschuldiging van godslastering. Drie mannen - Raja Amir, Rocky Masih en Saleem Masih - zijn opgepakt. Bid voor hun veiligheid en dat ze een eerlijk proces mogen krijgen. Bid ook voor hun families.
 • Bid om bescherming van de christelijke gemeenschap in Manipur. Het is al maandenlang onrustig in dit deel van India. Bid ook dat de geweldplegers (aan beide zijden) de wapens neerleggen.

 • Bid voor Afrika, waar jihadistisch geweld oprukt en maandelijks aan tientallen christenen het leven kost.

 • Bid voor christenen wereldwijd die onterecht worden vastgehouden in gevangenissen en werkkampen.

Dankpunten

 • Dank mee voor de hulp die op is gestart in en rondom de Pakistaanse stad Jaranwala. Tot nu toe kwam er ruim 37.000 euro binnen aan giften om de getroffen christenen noodhulp te bieden.

 • Dank voor het bezoek dat lokale partners van HVC konden brengen aan de vluchtelingenkampen in Manipur, India. Sommige christenen hebben daar hun toevlucht gevonden nu het in Manipur sinds mei onrustig is.

 • Dank met ons mee voor de jongeren die zich aan hebben gemeld voor de reis naar Irak. In oktober hopen zij een bijzondere reis te maken naar het noorden van Irak, waar ze handen en voeten mogen geven aan hun geloof. Wilt u bidden voor de voorbereidingen?

 • Dank voor het Safehouse in Gambia, een veilige plek waar verstoten christenen zullen worden opgevangen. De eerste vijf appartementen zijn klaar.
 • Dank God voor de vrijheid waarmee u in uw kerk het nieuwe kerkelijk seizoen mag opstarten.

Meer gebedspunten >
 

Wilt u blijven bidden voor vervolgde christenen?
Ontvang gebedspunten en actueel nieuws over christenvervolging via e-mail of per post.

 

Meld u gratis aan

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!