Islamitische grondwet voor Gambia?

  • Gebedsbijeenkomst voor de grondwet van Gambia

    Gebedsbijeenkomst voor de grondwet van Gambia

  • Christenen bidden samen voor de grondwet van Gambia

    Christenen bidden samen voor de grondwet van Gambia

14 januari 2020

De regering van Gambia wil de grondwet van het land herzien en heeft hiervoor een commissie samengesteld. In het concept voor de nieuwe grondwet is sprake van sterke islamitische invloeden. De christenminderheid in het land is echter bezorgd over de ‘verborgen’ agenda die daar achter zit; de intentie om van Gambia een Islamitische staat te maken. Ze zijn bang voor islamitische invloeden, zoals shariarechtbanken. Dit zal grote gevolgen hebben voor de christenminderheid in dit kleine West-Afrikaanse land.

De afgelopen maanden hebben christenen op verschillende manieren hun standpunten duidelijk gemaakt; door middel van publicaties en interviews op radio en televisie. Ook hielden duizenden christenen door het hele land (gebeds)bijeenkomsten. Een speciaal ingestelde overheidscommissie is de inbreng van burgers aan het verwerken om zo te komen tot een definitief voorstel. De verwachting is dat ze hiermee eind januari naar buiten zullen komen. Daarna zal de nieuwe grondwet voorgelegd worden aan de president en vervolgens aan het parlement.

Bidt u mee met de christenen in Gambia?

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!