Vrienden in verdrukking

Vrienden in verdrukking

Klaarstaan voor vrienden met problemen is de normaalste zaak van de wereld. Je bidt, bemoedigt, biedt hulp en probeert samen een uitweg te vinden. Bij HVC krijgen we regelmatig een plotselinge vraag om hulp in nood. Sta klaar als vriend op het moment dat vervolging toeslaat en maak verschil in de levens van vervolgde christenen! 

  • Irfan raakte zwaargewond bij een bomaanslag

    Irfan raakte zwaargewond bij een bomaanslag

  • Sajid werd mishandeld door de politie

    Sajid werd mishandeld door de politie

Klaarstaan voor vrienden

Wij staan dag en nacht klaar voor onze vervolgde vrienden in levensbedreigende situaties. Om deze hulp te kunnen geven, zijn uw gebed en financiële steun dringend nodig. Wij zoeken een netwerk van vrienden dat het mogelijk maakt om voor vervolgde christenen klaar te staan. Als Vriend in verdrukking steunt u het werk van HVC en maakt u het mogelijk dat christenen in nood snel de juiste hulp kunnen ontvangen. 

Steun dit project

Vriendschap voor Irfan

De bewuste zondagmiddag in 2016 zal de Pakistaanse Irfan Patras nooit vergeten. De klap, het gegil van gewonden en de vele sirenes van de hulpdiensten. Hij herinnert zich de zelfmoordaanslag als de dag van gisteren. “Na de kerkdienst op Eerste Paasdag was ik samen met mijn broer en enkele vrienden naar een park in Lahore gegaan. We waren er net toen een terrorist een bom liet ontploffen.  Mijn broer en twee vrienden overleefden het niet,” vertelt Irfan verdrietig. “Ik werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar doordat ik geen geld had, werd ik een week later al ontslagen. Nog altijd gewond ging ik naar huis.”

Zo troffen wij enkele weken na de aanslag Irfan thuis aan. Irfan lag op bed lag en kermde van de pijn. Dankzij Vrienden in verdrukking bood HVC hulp voor gezond voedsel en medische zorg. Inmiddels heeft Irfan twee operaties ondergaan. Hij is nog steeds zwak en moet medicijnen blijven slikken. Maar het lukt hem om weer naar school te gaan. 

Wilt u structureel betrokken raken bij uw vrienden in de vervolgde Kerk? Word Vriend in verdrukking en maak verschil in de levens van Irfan en vele anderen! 

Ja, ik word Vriend in verdrukking

Bepaal zelf het bedrag waarmee u vervolgde christenen maandelijks ondersteunt. Sta klaar als vriend op het moment dat vervolging toeslaat! 

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Verhalen over Vrienden in verdrukking
Verhaal

Gedwongen getrouwd met de man van mijn zus

Elk jaar worden in Pakistan meer dan duizend meisjes uit minderheidsgroepen zoals christenen het slachtoffer van gedwongen huwelijken en bekeringen. Dit is het verhaal een meisje dat wist te ontsnappen: “Ik heb, terwijl hij mij bedreigde met een pistool, mijn handtekening gezet onder zowel een huwelijkscertificaat als een bekeringsverklaring naar de islam. Mijn broer heeft nog geprobeerd in contact met mij te komen, maar hem werden de papieren getoond en te verstaan gegeven dat ik vanaf nu getrouwd was." Lees dit verhaal

Verhalen over Vrienden in verdrukking
Verhaal

Een nieuw huis voor weduwe Julious

In een vluchtelingenkamp in Oeganda leefde de Zuid-Soedanese dominee Julious. De dominee was al enige tijd ziek, maar na zijn aankomst in het vluchtelingenkamp werd hij steeds zieker. Eind 2017 overleed dominee Julious aan de gevolgen van leukemie. Zijn vrouw en vier kinderen stonden er plotseling alleen voor. Lees dit verhaal

Verhalen over Vrienden in verdrukking
Verhaal

De dag dat Reza niet thuis kwam

Iran, voorjaar 2019. De dag was begonnen zoals vele andere. Reza’s moeder had hem ’s ochtends bij vertrek nog een fijne werkdag gewenst. Maar die avond blijft zijn plek aan tafel leeg. Zijn familie start een zoektocht.  Reza’s familie snapt niet waarom hij die avond wegblijft. Ongerust gaan ze op zoek naar hun vermiste zoon; bij zijn werkgever, de politie, de gevangenis en in de ziekenhuizen. Iedereen ontkent te weten waar de jongen is.  Lees dit verhaal

Verhalen over Vrienden in verdrukking
Verhaal

De gevolgen van een zelfmoordaanslag

“Ik weet nog dat ik het park in liep. We waren er net twee of drie minuten. Toen was er een enorme explosie. Ik werd geraakt in mijn buik.” Op de Eerste Paasdag in 2016 vond er in de Pakistaanse stad Lahore, onder een grote groep christenen, een zelfmoordaanslag plaats. Drie jaar na de aanslag vertelt Irfan Patras wat er gebeurde en met welke gevolgen hij en zijn familie moeten leven. Lees dit verhaal

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!