Shagufta en Shafqat eindelijk vrijgesproken!

  • Het echtpaar Shagufta (links) en Shafqat

    Het echtpaar Shagufta (links) en Shafqat

  • Advocaat Saif-ul-Malook (foto: Cees van der Wal)

    Advocaat Saif-ul-Malook (foto: Cees van der Wal)

  • Het gerechtshof in Lahore

    Het gerechtshof in Lahore

3 juni 2021

Pakistan - Vanuit het gerechtshof in Lahore bereiken ons de eerste positieve berichten dat het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta is vrijgesproken. Het echtpaar zat al sinds 2013 in de gevangenis en werd in 2014 ter dood veroordeeld.

Grote druk

Advocaat Saif-ul-Malook begon eergisteren, dinsdag 1 juni, zijn verdediging. Deze advocaat verdedigde al eerder Asia Bibi met succes. Gisteren en vandaag werd de rechtszitting voortgezet. Het christelijke echtpaar was in beroep gegaan tegen hun doodstraf vanwege vermeende blasfemie. Keer op keer werd de behandeling ervan uitgesteld. De rechters en andere betrokkenen staan in Pakistan onder grote druk en dreiging. Tijdens het proces tegen Shafqat en Shagufta liepen de gemoederen regelmatig hoog op. Vandaag kende het gerechtshof het beroep dan eindelijk toe.

Onze aandacht gaat nu uit naar de veiligheid van het vrijgesproken echtpaar. Hierover hopen we u op een later moment meer te kunnen vertellen. Wilt u bidden voor de veiligheid van Shafqat, Shagufta, hun kinderen, hun advocaat, de rechters en alle andere betrokkenen?

Hulp voor Shafqat en Shagufta

Hulp voor Shafqat en Shagufta

Op 20 juli 2013 arresteert de Pakistaanse politie het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta. Er zouden met Shagufta’s telefoon aan diverse personen godslasterende teksten zijn gestuurd met beledigingen aan het adres van de profeet Mohammed. Shafqat en Shagufta zijn slachtoffers van misbruik van de Pakistaanse blasfemiewet. Deze wetgeving zet zware straffen op het beledigen van de islam, de koran en de profeet Mohammed. HVC helpt de slachtoffers door zo snel mogelijk goede juridische hulp te bieden. De bedreigde familie vangen we op en we dragen bij in de kosten voor scholing van de kinderen.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!