Shafqat en Shagufta vandaag verdedigd in rechtbank

  • Shafqat en Shagufta met één van hun kinderen

    Shafqat en Shagufta met één van hun kinderen

  • Advocaat Saif-ul-Malook (foto: Cees van der Wal)

    Advocaat Saif-ul-Malook (foto: Cees van der Wal)

1 juni 2021

Pakistan - De zaak van Shagufta en Shafqat is vandaag behandeld in het gerechtshof in Lahore. Namens de verdediging heeft advocaat Saif-ul-Malook het woord gevoerd. Na zijn verdediging was de zittingtijd op. De voortzetting van de zaak is voor morgen op de planning van het gerechtshof gezet. 

Hiermee lijkt er eindelijk weer schot te komen in de voortslepende zaak van de verlamde Shafqat en zijn vrouw Shagufta. Het echtpaar is in beroep gegaan tegen het doodsvonnis, dat al in 2014 tegen hen is uitgesproken. Sindsdien is de behandeling van hun beroep keer op keer uitgesteld of niet afgemaakt.

We zijn blij dat vandaag de zaak weer deels is behandeld. De tijd dringt voor het echtpaar, dat zwaar lijdt tijdens hun gevangenschap. We hopen van harte dat de rechtbank morgen de behandeling voortzet. We roepen u op om met ons mee te bidden voor deze zaak!

Bid met ons mee:

  • Wilt u bidden dat de rechtszaak morgen door zal gaan?
  • Bid voor moed voor advocaat Malook en de rechters - zij staan onder grote druk
  • Wilt u bidden dat Shafqat en zijn vrouw Shagufta worden vrijgesproken? 

 Update 3 juni 2021: 
Vanuit het gerechtshof in Lahore bereiken ons de eerste positieve berichten dat het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta is vrijgesproken. Lees meer >

 

De Pakistaanse blasfemiewet - wat is het probleem?

De Pakistaanse blasfemiewet - wat is het probleem?

Op 20 juli 2013 arresteerde de Pakistaanse politie het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta. Er zouden met Shagufta’s telefoon aan diverse personen godslasterende teksten zijn gestuurd met Engelstalige beledigingen. Het echtpaar werd ter dood veroordeeld voor vermeende godslastering (blasfemie). In Pakistan zitten meer mensen in de dodencel of zitten een levenslange gevangenisstraf uit voor godslastering dan in enig ander land ter wereld. De wetten leiden tot grote maatschappelijke misstanden.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!