Hulp voor Pakistaans gezin na grote offervaardigheid

 • Het gezin met een deel van de ontvangen goederen

  Het gezin met een deel van de ontvangen goederen

20 juni 2022

Pakistan - Nog geen twee maanden geleden verloor een Pakistaans gezin - recent bekeerd tot het christelijk geloof - hun tweeling van zes maanden oud nadat er brand was gesticht bij hun woning. Ze verloren niet alleen twee van hun zes kinderen; ook hun dieren, hun woning en al hun overige bezittingen gingen in vlammen op. Toen het tragische nieuws zich in Nederland verspreidde, kwam er een stroom aan donaties op gang. Stichting HVC heeft het gezin samen met haar partnerorganisatie in Pakistan inmiddels kunnen voorzien van de belangrijkste levensbehoeften.

Gevaar

Het gezin loopt in hun woonplaats echter nog steeds gevaar, omdat ze zich niet afkeren van het christelijk geloof. Hun hindoeïstische familieleden bedreigen hen: "We zullen jullie niet met rust laten. We zullen het gehele gezin verbranden." Daarom krijgt het gezin tijdelijk onderdak op een veilige locatie.

 • De gedoneerde goederen op weg naar het gezin

  De gedoneerde goederen op weg naar het gezin

De lokale evangeliste Aster (schuilnaam), contactpersoon voor HVC, maakt samen met het gezin plannen voor de herbouw van een eenvoudige woning. Er wordt gezocht naar bouwgrond op reisafstand van het dorp van evangeliste Aster, zodat de kinderen christelijk onderwijs kunnen volgen.
 

We zijn als familie erg bemoedigd door alle hulp. Wij willen leven en anderen over Christus vertellen."

 Sultan Ram 

 • Nieuwe kleding voor de gezinsleden

  Nieuwe kleding voor de gezinsleden

 • Een voedselpakket

  Een voedselpakket

 • Serviesgoed

  Serviesgoed

 • Aster reikt de waterkoeler uit

  Aster reikt de waterkoeler uit

 • Een drietal opbergboxen

  Een drietal opbergboxen

 • Dekens en ander beddengoed

  Dekens en ander beddengoed

 • De riksja voor Sultan Ram

  De riksja voor Sultan Ram

Schuld afgelost

Namens de milde gevers konden er kleding, voedsel, serviesgoed, een waterkoeler en opbergboxen voor het gezin worden aangeschaft. Ook ontvingen zij bedden en beddengoed. Voor vader Sultan Ram is er een gemotoriseerde riksja gekocht: een transportmotorfiets. Dit rijwiel biedt Sultan de mogelijkheid om zelf zijn inkomsten te genereren en zijn gezin te kunnen onderhouden. Tot op heden bewerkte hij het land van een plaatselijk landeigenaar, een hindoe met veel invloed in het gebied. Bij hem had Sultan een kleine lening afgesloten voor het onderhoud van zijn gezin; een lening die hij zonder hulp van HVC voorlopig niet zou kunnen afbetalen. De riksja en het aflossen van de lening geeft de familie de mogelijkheid zich elders te vestigen.

Lichaam van Christus

Het gezin is dankbaar voor de vele gaven vanuit Nederland. Bovenal ervaren ze steun door het gebed van medechristenen. "Het maakt niet uit waar we wonen. Het is bemoedigend dat we lid zijn van hetzelfde Lichaam en dat andere leden meelijden." Het gezin voelt zich krachtig vertroost door de woorden van Psalm 23: "Al ging ik ook in een dal der schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij". Sultan Ram: "Ik vind door Hem genezing en vreugde in mijn leven".

Hartelijk dank voor de grote offervaardigheid! Stichting HVC staat dag en nacht klaar voor vervolgde vrienden in levensbedreigende en/of acute noodsituaties. Wilt u een structurele bijdrage leveren?

Ja, ik word Vriend in verdrukking

Bepaal zelf het bedrag waarmee u vervolgde christenen maandelijks ondersteunt. Sta klaar als vriend op het moment dat vervolging toeslaat! 

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!