Nieuwe gelovigen verliezen twee kinderen door brandstichting

 • De verbrande eenvoudige woning en enkele bezittingen

  De verbrande eenvoudige woning en enkele bezittingen

 • Het gezin bij hun opbergkist met verbrande bezittingen

  Het gezin bij hun opbergkist met verbrande bezittingen

 • Het gezin van Sultan Ram en evangeliste Aster (onherkenbaar vanwege haar veiligheid)

  Het gezin van Sultan Ram en evangeliste Aster (onherkenbaar vanwege haar veiligheid)

17 mei 2022

Pakistan - Bij een aanval op een christelijk gezin zijn twee baby’s om het leven gekomen. Het jonge gezin woont in de Pakistaanse Cholistan-woestijn en was tot twee jaar geleden hindoeïstisch. Onbekenden staken eind april het huisje van het gezin in brand, toen beide ouders op het land aan het werk waren. De oudste vier kinderen konden ontsnappen, maar de jonge tweeling Sundas en Sundari van zes maanden oud kwam om in het vuur. Het gezin is getraumatiseerd. Toch vertelt vader Sultan: “Hoewel wij onze kinderen verloren hebben, hebben wij eeuwige vrede in onze harten.” HVC vraagt u om hulp en gebed voor het getroffen gezin.

Groot verlies

Het pas bekeerde gezin is alles kwijt door de brand. Sultan, zijn vrouw Pathani en hun vier overlevende kinderen (in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar) leven en slapen nu onder de open hemel. Alle huisraad en kleinvee is in vlammen opgegaan. Het echtpaar huilt om hun verloren kinderen. Het lukte de oudste kinderen niet om de baby’s te redden uit het brandende huis. Sultan: “Onze spullen kunnen we wellicht terugkrijgen, maar onze kinderen krijgen we niet terug.”

Vervolging na bekering

Sinds zijn bekering ontving vader Sultan bedreigingen en werd hij mishandeld door familieleden. “We ontvingen bedreigingen. Ik moest Jezus Christus verloochenen en weer hindoe worden, of er zouden consequenties volgen. Ze boden zelfs geld om mij over te halen, ik zou een goed huis en een goed leven krijgen.” Onder leiding van het familiehoofd werd Sultan zwaar onder druk gezet en mishandeld. “Maar ik weigerde en was bereid iedere situatie te trotseren.” 

Kracht uit gebed

Evangeliste Aster (schuilnaam), lokaal projectleider voor HVC, zocht na de brand zo snel mogelijk het gezin op, bood pastorale hulp en inventariseerde wat ze nodig hebben. Het gezin is tot geloof gekomen als gevolg van haar evangelisatieactiviteiten onder hindoes in de woestijn van Pakistan. Voor Asters komst naar het afgelegen dorp, stond het gezin er na het drama helemaal alleen voor . “In die eenzame, gitzwarte uren, haalden we kracht uit de wetenschap dat er voor ons gebeden  werd door diverse telefonisch gewaarschuwde christenen”, vertelt Sultan. “Alleen gebed kan ons kracht geven. Het maakt niet uit waar we zijn, het gaat erom dat we tot dezelfde Kerk, het Lichaam van Christus, behoren.” HVC vraagt Nederlandse christenen te bidden om moed en kracht, zodat het gezin in geloof kan blijven wandelen.

Noodhulp en opbouw

Vanuit het HVC-programma Vrienden in verdrukking ontvangt het gezin noodhulp. Ook wil HVC het eenkamerhuis van het gezin herbouwen en inrichten, zodat het niet langer onder de open hemel hoeft te overnachten. De herbouw en de aanschaf van twee bedden, vier matrassen, kussens en dekens, diverse kleden, kleding, een opbergkist en een voedselpakket kosten in totaal € 2750,-.
 

 • Update 20 juni 2022
  Nadat het tragische nieuws over de brand zich in Nederland verspreidde, kwam er een stroom aan donaties op gang. We willen u daar oprecht voor bedanken! Dankzij uw grote offervaardigheid kon er snel hulp geboden worden aan het Pakistaanse gezin en werden hen de meest noodzakelijke levensbehoeften verstrekt. Lees meer >
   

Het benodigde bedrag is inmiddels binnen. Hartelijk dank voor uw gulle giften!

Help andere vervolgde christenen met uw gift!

Met uw gift helpt u andere vervolgde christenen die, net als het gezin van Sultan Ram, worden getroffen door vervolging. Dankzij uw steun kunnen wij voor hen klaar staan en direct de noodzakelijke hulp bieden. Dank u wel!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Ja, ik word Vriend in verdrukking

Bepaal zelf het bedrag waarmee u vervolgde christenen maandelijks ondersteunt. Sta klaar als vriend op het moment dat vervolging toeslaat! 

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!