Grote brand treft meer dan 200 gezinnen in Irak

11 juni 2021

Irak - Een grote brand in het vluchtelingenkamp Sharya in Noord-Irak verwoestte vorige week meer dan 400 tenten. Ongeveer 200 gezinnen zijn alles kwijtgeraakt, 1192 vluchtelingen zijn dakloos. 25 mensen raakten gewond en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Zes van hen zijn er ernstig aan toe. Lokale projectleiders van HVC verlenen noodhulp en hebben uw steun nodig!

De brand woedde op 4 juni in een vluchtelingenkamp ongeveer 50 kilometer ten noorden van Mosul (het vroegere Ninevé). HVC is al jaren actief in deze door oorlog geteisterde regio. Projectleiders van HVC bezochten deze kampen in de afgelopen periode regelmatig om er te evangeliseren en staan ook nu klaar om noodhulp te verlenen.

In het kamp wonen voornamelijk Yezidi-gezinnen. De Yezidi zijn door IS zwaar vervolgd, veel Yezidi zijn zwaar getraumatiseerd. De mensen in het vluchtelingenkamp kunnen om veiligheidsredenen nog altijd niet terugkeren naar hun verwoeste huizen. Nu zijn ook hun schamele bezittingen in het vluchtelingenkamp vernietigd. Er is grote behoefte aan voedsel, kleding, dekens en nieuwe onderkomens. 

We vragen uw steun, zodat de hulpverlening door kan gaan. Helpt u deze vluchtelingen die alles kwijt zijn geraakt? Ieder bedrag is welkom. Dank u wel!

Ja, ik help de getroffen vluchtelingen in Irak!

Ieder bedrag is welkom. Dank u wel!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!