Traumacounseling Irak

Het geweld van IS heeft diepe wonden geslagen in de levens van miljoenen Irakezen. Voor getraumatiseerde vrouwen startte HVC dankzij giften uit Nederland een tweetal hulpcentra.

 • Deze vrouwen zijn (recent) bevrijd uit handen van IS. Foto: Cees van der Wal

  Deze vrouwen zijn (recent) bevrijd uit handen van IS. Foto: Cees van der Wal

 • Bezoek aan een training

  Bezoek aan een training

 • Dossiers over door IS gepleegde oorlogsmisdaden

  Dossiers over door IS gepleegde oorlogsmisdaden

 • Een deelneemster laat trots het resultaat van de naailessen zien

  Een deelneemster laat trots het resultaat van de naailessen zien

Verwerking en toekomst

De terreurgroep IS heeft zich op grote schaal schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. Duizenden meisjes en vrouwen zijn op gruwelijke wijze seksueel misbruikt en gebruikt als slaven. HVC biedt getraumatiseerde vrouwen een verwerkingsprogramma met professionele psychologen aan. Om iets voor de toekomst op te kunnen bouwen, leren ze hoe ze een eigen naaiatelier of kapsalon kunnen starten. 

Op dit moment ontvangt een groep van in totaal 120 vrouwen hulp, een opleiding en een opstartbedrag voor een eigen minionderneming. Helaas is het benodigde bedrag voor deze groep nog niet helemaal binnen. Er is nog € 20.000 nodig.

13.260 / 20.000 €
Steun dit project

Twee hulpcentra

Voorheen werden de trainingen in geïmproviseerde ruimtes in en om de vluchtelingenkampen gegeven. Sinds 2019 opende HVC een tweetal hulpcentra. Net buiten het vluchtelingenkamp van Ba’adra is een hulpcentrum opgestart. Het tweede hulpcentrum staat in Batnaya. Het dorp is grotendeels verwoest, maar de wederopbouw van huizen komt langzaam op gang. 

In de hulpcentra helpen psychologen bij het verwerken van moeilijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld door gesprekstherapie en tekenopdrachten. De vrouwen kunnen er een naaiopleiding krijgen, maar ook worden opgeleid tot kapster. Na het volgen van deze training worden vrouwen geholpen bij het opstarten van een minionderneming, zodat ze zelf iets kunnen bijverdienen om hun gezin tot steun te zijn. De dagen beginnen met Bijbelstudie. In Ba’adra nemen ook jezidi-vrouwen deel. Vaak komen deze vrouwen voor het eerst in aanraking met het Evangelie. De deelneemsters krijgen een maaltijd en er zijn groepsgesprekken voor het delen van ervaringen. 

Help getraumatiseerde vrouwen hun ervaringen te verwerken en een toekomst op te bouwen

Met uw gift houdt u de twee hulpcentra open voor deze vrouwen en deelt u het Evangelie met hen.

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Blijft u graag op de hoogte over christenvervolging? Ontvang het laatste nieuws via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!