Trainingsprogramma biedt toekomst in Irak

15 december 2016

Vanaf september 2014 ondersteunt HVC vele Irakese en Syrische vluchtelingen die op de vlucht zijn voor IS. Met als focus een veilige opvang voor de vluchtelingen in de regio zelf. Tijdens een inventarisatiebezoek gaven veel vluchtelingen aan, dat de uitzichtloosheid van hun bestaan hen heel zwaar valt. Zeker wanneer zij al maanden in een vluchtelingenkamp verblijven.

Trainingsprogramma voor vrouwen en meisjes

Naast de lopende (nood)hulpverlening, is HVC een trainingsprogramma gestart voor (weduw)vrouwen en meisjes die al langere tijd in een vluchtelingenkamp verblijven. Met dit programma wil HVC hen weer een doel in het leven geven. Deze twee maanden durende training biedt hen:

  • Bijbelstudie, o.a. rondom het thema ‘vrouwen in de Bijbel’.
  • Gesprekskring voor delen van ervaringen
  • Individuele gesprekken / traumacounseling door psycholoog
  • Maaltijden
  • Praktische trainingen. Keuze uit workshops, zoals kapsters, naaisters, e.d.

Met deze training kunnen vrouwen iets bijverdienen om hun gezin tot steun te zijn. November jl. is een HVC-projectleider naar Irak vertrokken om het programma op te starten. Bidt u mee voor zegen op deze training en Bijbelstudie? Er is voor 240 vrouwen een mogelijkheid tot training, maar er zijn er nog zoveel meer die wachten op een kans! Helpt u mee? De training kost slechts € 99,- p.p.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!