Binnenkort hereniging christelijk gezin na zeven jaar?

 • Asif Pervaiz, vandaag in de rechtbank van Lahore

  Asif Pervaiz, vandaag in de rechtbank van Lahore

 • Echtgenote Maroline Pervaiz en haar kinderen

  Echtgenote Maroline Pervaiz en haar kinderen

 • Pervaiz wordt verdedigd door de bekende advocaat Saif-ul-Malook

  Pervaiz wordt verdedigd door de bekende advocaat Saif-ul-Malook

5 september 2020

Pakistan – In de rechtbank van Lahore heeft de bekende advocaat Saif-ul-Malook donderdag 3 september zijn laatste pleidooi gehouden voor Asif Pervaiz, een christen. Deze vader van vier kinderen zit sinds oktober 2013 gevangen. Dankzij ‘Vrienden in verdrukking’ ondersteunt HVC zijn achtergebleven vrouw en kinderen. De rechter kondigde aan om a.s. zaterdag 5 september uitspraak te doen. Wij vragen uw gebed!

Vals beschuldigd na conflict

In 2013 belandde de christen Asif Pervaiz in de gevangenis, nadat hij werd beschuldigd van blasfemie (godslastering). Dit is dezelfde beschuldiging als die Asia Bibi negen jaar onschuldig in de cel heeft laten zitten. De telefoon van Pervaiz werd gebruikt om beledigende teksten over de islam te versturen. Aanleiding om hem er in te luizen: een conflict over het uitbetalen van achterstallig loon voor Pervaiz. Lees hier meer over deze zaak >

Vrouw en kinderen in het nauw

Sinds de arrestatie, staat echtgenote Maroline Pervaiz er alleen voor. Ze probeert de zorg voor haar vier kinderen te combineren met haar werk. Helaas verdient ze te weinig om alle rekeningen te kunnen betalen. In 2018 dreigde ze met haar kinderen op straat te belanden. Dankzij uw giften en de steun van de ‘Vrienden in verdrukking’ kon HVC dit voorkomen.

Wij vragen u om voor het gezin Pervaiz te bidden. Zijn rechtszaak duurt nu al bijna zeven jaar, maar het is spannend of de rechter zaterdag daadwerkelijk zijn uitspraak zal doen. Extremistische groeperingen bedreigen rechters en advocaten, waardoor rechtszaken vaak op het allerlaatst niet doorgaan of niet worden afgemaakt. Wilt u bidden voor de rechter, dat hij zich niet laat intimideren? En wilt u bidden voor de veiligheid van alle betrokkenen?
 

 • UPDATE zaterdag 5 september 2020 - 
  Vanuit de rechtbank komt het bericht dat de rechter vandaag geen uitspraak doet. Hij wil aanvullende argumenten in een zitting op dinsdag 8 september a.s. Daarna zal hij met zijn oordeel komen. Wilt u bidden om een spoedig en rechtvaardig oordeel?
   
 • UPDATE dinsdag 8 september 2020 -
  Vanmorgen is de christen Asif Pervaiz door een Pakistaanse rechter ter dood veroordeeld, meldt zijn advocaat Saif-ul-Malook. Lees het hele bericht >

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!