Asif Pervaiz

Asif Pervaiz

Asif Pervaiz zit sinds 2013 gevangen. Hij zou met zijn mobieltje blasfemische teksten naar zijn leidinggevende hebben gestuurd. Zijn vrouw Maroline moest met haar kinderen vluchten en dook onder.

  • Asif en zijn vrouw Maroline

    Asif en zijn vrouw Maroline

  • Pervaiz wordt verdedigd door de bekende advocaat Saif-ul-Malook

    Pervaiz wordt verdedigd door de bekende advocaat Saif-ul-Malook

  • Maroline Pervaiz met twee van haar kinderen: Abrham en Hazayal

    Maroline Pervaiz met twee van haar kinderen: Abrham en Hazayal

Vals beschuldigd

Asif Pervaiz is één van de slachtoffers van misbruik van de Pakistaanse blasfemiewet. Deze wetgeving zet zware straffen op het beledigen van de islam, de koran en de profeet Mohammed. Vanaf het moment dat iemand wordt beschuldigd van godslastering, is diegene en zijn of haar hele familie vogelvrij. Valse aangiften komen veel voor, de blasfemiewet wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om mensen uit de weg te ruimen na een conflict. Christenen zijn bovengemiddeld vaak het slachtoffer en moeten erg op hun hoede zijn. HVC helpt de slachtoffers door zo snel mogelijk goede juridische hulp te bieden. De bedreigde familie vangen we op en we dragen bij in de kosten voor scholing van de kinderen.

Steun dit project

Ter dood veroordeelde fabrieksarbeider

Na zeven jaar gevangenschap, kwam op 8 september 2020 het vreselijke verdict. Asif Pervaiz werd ter dood veroordeeld vanwege het beledigen van de islam, de koran en de profeet Mohammed. Asif is getrouwd en heeft vier kinderen die hij de afgelopen jaren enkel in de gevangenis heeft ontmoet. Asif is in hoger beroep gegaan tegen zijn straf.

Asif Pervaiz zit sinds 2013 gevangen. De fabrieksarbeider zou met zijn mobieltje blasfemische teksten naar zijn leidinggevende hebben gestuurd. Volgens Asif was het mobieltje op dat moment niet meer in zijn bezit. De teksten zouden zijn verstuurd door collega’s van hem. Jarenlang moest Asif wachten op de behandeling van zijn zaak. Pas in 2020 werd er uitspraak gedaan. Asif werd veroordeeld en ontving als straf de doodstraf. Er is hoger beroep aangetekend bij Lahore High Court.

De advocaat van Asif Pervaiz, Saif-ul-Malook, ziet de trend dat blasfemieverdachten in Pakistan slechts zelden door lagere rechtbanken worden vrijgesproken. Blasfemieslachtoffers maken meer kans bij hogere rechtbanken. Deze zaken duren echter jaren. Als HVC blijven we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat blasfemieslachtoffers als Asif Pervaiz zo snel mogelijk worden vrijgesproken en eindelijk weer kunnen intrekken bij hun gezinnen.

Wilt u bidden voor Asif Pervaiz en al die andere blasfemieslachtoffers?

Ja, ik help vals beschuldigde christenen en hun families!

Wilt u klaar staan voor de blasfemieslachtoffers in Pakistan? Dankzij uw gift kunnen wij advocaten, onderdak, voeding en scholing voor kinderen bekostigen. Iedere gift is welkom!

Het duurt vaak vele jaren voordat een christen wordt vrijgesproken. Wilt u ons in staat stellen de blasfemieslachtoffers en hun gezinnen te blijven helpen? Kies er dan voor om Vriend in verdrukking te worden. Lees meer >

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!