Asif Pervaiz ter dood veroordeeld

  • Asif (links) en zijn vrouw Maroline

    Asif (links) en zijn vrouw Maroline

  • Pervaiz wordt verdedigd door de bekende advocaat Saif-ul-Malook

    Pervaiz wordt verdedigd door de bekende advocaat Saif-ul-Malook

8 september 2020

Vanmorgen is de christen Asif Pervaiz door een Pakistaanse rechter ter dood veroordeeld, meldt zijn advocaat Saif-ul-Malook aan HVC. Asif Pervaiz wordt verdacht van het beledigen van de islam, de koran en de profeet Mohammed. Met een mobieltje van hem, die op dat moment niet meer in zijn bezit was, werden blasfemische teksten naar zijn leidinggevende gestuurd. Volgens de verdediging van Asif werden deze teksten verstuurd door collega’s van hem.

Asif zit sinds 2013 gevangen en wachtte sindsdien op de behandeling van zijn zaak. De afgelopen weken is zijn zaak voor het eerst in behandeling genomen en vanmorgen hoorde hij het vonnis van de rechter: de doodstraf.

Het gebeurt in Pakistan helaas zelden dat blasfemieverdachten in de laagste rechtbanken worden vrijgesproken. Advocaat Saif-ul-Malook: "Het schriftelijke vonnis komt later vandaag, dat gaan we bestuderen. Ik ben erg teleurgesteld, er is geen juridisch bewijs voor de veroordeling. We gaan zeker hoger beroep aantekenen in Lahore High Court."

Asif Pervaiz is getrouwd en heeft vier kinderen, die hij al jaren alleen maar sporadisch in de gevangenis ontmoet. HVC ondersteunt dit gezin en blijft deze ondersteuning bieden aan de vrouw en kinderen van Asif op een veilige locatie. Ook blijven we ons inzetten voor de vrijspraak van Asif Pervaiz.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!