Gevaar in Bangladesh in 2021

  • Het vluchtelingenkamp van de Rohingya

    Het vluchtelingenkamp van de Rohingya

  • Het christelijke centrum net buiten het vluchtelingenkamp

    Het christelijke centrum net buiten het vluchtelingenkamp

  • Kinderen in het vluchtelingenkamp

    Kinderen in het vluchtelingenkamp

De afgelopen jaren werd Bangladesh voor christenen veiliger. Mensen die zich bekeren van de islam naar het christendom, lopen echter nog wel steeds gevaar. Ook is de situatie voor christenen in de vluchtelingenkampen van de Rohingya, in het oosten van het land, nog steeds erg onveilig.

Deze Rohingya-bevolkingsgroep is de afgelopen jaren vanuit Myanmar naar Bangladesh gevlucht vanwege een gewelddadige onderdrukking door Myanmar. Onder deze ruim één miljoen islamitische vluchtelingen bevindt zich een kleine christelijke gemeenschap die groot gevaar loopt in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld.

Ondersteuning

HVC ondersteunt evangelisten in dit vluchtelingenkamp. Met gevaar voor eigen leven proberen zij leiding te geven aan de kleine christelijke gemeenschap daar. In 2021 braken verschillende grote branden uit die honderden vluchtelingenhutten in as legde. Ook christenen werden getroffen. HVC verleende noodhulp. Daarnaast werd de laatste hand gelegd aan het christelijke centrum. Dit centrum, net buiten het vluchtelingenkamp, biedt een veilige plek waar christenen kunnen samenkomen en toerustingsactiviteiten kunnen worden belegd.

 

Wat deed HVC nog meer in 2021?

Lees het Jaarverslag

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!