Christelijk centrum

Vlakbij het Rohingya vluchtelingkamp in Bangladesh realiseerde HVC een christelijk centrum voor de christelijke Rohingya en lokale Bengalese christenen. Hier kunnen evangelisten worden opgeleid, huisgemeenten samenkomen en diverse evangelisatieprojecten ontplooid worden.

 • Het christelijk centrum in aanbouw op een veilige locatie

  Het christelijk centrum in aanbouw op een veilige locatie

 • Eén van de gewonde Rohingya evangelisten na de nachtelijke aanval met kapmessen

  Eén van de gewonde Rohingya evangelisten na de nachtelijke aanval met kapmessen

 • Bijbelcursus voor Rohingya christenen in een hutje in het vluchtelingenkamp

  Bijbelcursus voor Rohingya christenen in een hutje in het vluchtelingenkamp

 • Er moet nog veel gebeuren aan het christelijk centrum. Helpt u mee met uw gift?

  Er moet nog veel gebeuren aan het christelijk centrum. Helpt u mee met uw gift?

Een veilige plek buiten het kamp

De christelijke Rohingya in het overvolle vluchtelingenkamp worden regelmatig lastiggevallen en bedreigd. In januari 2020 werden ze aangevallen, waarbij achttien huizen werden vernield en verschillende christenen gewond raakten. Daarom heeft HVC in de buurt van het vluchtelingenkamp een christelijk centrum gerealiseerd. Hier is ruimte om evangelisten op te leiden, voor huisgemeenten, voor catechisatie aan moslims die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof, voor kinderwerk en voor andere evangelisatieprojecten.

Dit project is afgerond.  Hartelijk dank voor uw warme vrijgevigheid!

 Doelbedrag bereikt! 

Goed nieuws: het benodigde bedrag van € 15.000,- om het christelijk centrum operationeel te krijgen is gedoneerd! Het christelijk centrum is inmiddels operationeel en de christelijke Rohingya en Bengalen maken dankbaar gebruik van het centrum. Hartelijk dank namens de christelijke Rohingya!

Hoe ziet het christelijk centrum eruit?

Het centrum is gebouwd op een rustige en veilige locatie op enkele honderden meters afstand van het dichtstbijzijnde kamp. Vanwege de plaatsing buiten het vluchtelingenkamp, kunnen ook mensen die buiten het kamp wonen terecht bij het Christelijk Centrum. Zo dient het centrum niet alleen de christelijke Rohingya, maar ook de christenen onder de lokale Bengaalse bevolking. Ook zij hebben te maken met (sociale) vervolging en intimidatie. Naast een mannen- en een vrouwenslaapzaal kent het gebouw een keuken, een aantal toiletten, een douche en een aantal zalen om te gebruiken voor activiteiten. Ook is er een gastenverblijf (met eigen toilet) waar de docenten kunnen verblijven. Het gebouw wordt omgeven door een ruime tuin waar men kan zitten en ontspannen. Het gebouw wordt permanent bewaakt door een beveiliger. 

Wat was er nodig om het christelijk centrum in gebruik te nemen?

Om het gebouw te voltooien moesten er plafonds worden aangebracht en apparatuur worden gekocht, waaronder pannen, kookstellen en keukengerei. Daarnaast waren er meubels nodig, waaronder tafels, stoelen en stapelbedden. Er is een waterpomp aangeschaft en ook is er om het terrein vanwege de veiligheid een stenen muur gemetseld van twee meter hoog. Dit om ongewenste blikken en indringers te voorkomen. Een deel van het terrein is verhard.

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!