Christelijk centrum

Vlakbij het Rohingya vluchtelingkamp in Bangladesh wil HVC een christelijk centrum realiseren voor de christelijke Rohingya en lokale Bengalese christenen. Hier kunnen evangelisten worden opgeleid, huisgemeenten samenkomen en diverse evangelisatieprojecten ontplooid worden.

 • Het christelijk centrum in aanbouw op een veilige locatie

  Het christelijk centrum in aanbouw op een veilige locatie

 • Eén van de gewonde Rohingya evangelisten na de nachtelijke aanval met kapmessen

  Eén van de gewonde Rohingya evangelisten na de nachtelijke aanval met kapmessen

 • Bijbelcursus voor Rohingya christenen in een hutje in het vluchtelingenkamp

  Bijbelcursus voor Rohingya christenen in een hutje in het vluchtelingenkamp

 • Er moet nog veel gebeuren aan het christelijk centrum. Helpt u mee met uw gift?

  Er moet nog veel gebeuren aan het christelijk centrum. Helpt u mee met uw gift?

Een veilige plek buiten het kamp

De christelijke Rohingya in het overvolle vluchtelingenkamp worden regelmatig lastiggevallen en bedreigd. In januari 2020 werden ze aangevallen, waarbij achttien huizen werden vernield en verschillende christenen gewond raakten. Daarom wil HVC in de buurt van het vluchtelingenkamp een christelijk centrum realiseren. Hier is ruimte om evangelisten op te leiden, voor huisgemeenten, voor catechisatie aan moslims die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof, voor kinderwerk en voor andere evangelisatieprojecten.

Steun dit project

 Doelbedrag bereikt! 

Goed nieuws: het benodigde bedrag van € 15.000,- om het christelijk centrum operationeel te krijgen is gedoneerd! Hartelijk dank namens de christelijke Rohingya! De coronapandemie vertraagt de voltooiing van het gebouw. We hopen zo snel mogelijk te kunnen melden dat het christelijk centrum operationeel is en dat de Rohingya het centrum veilig kunnen bezoeken.

Hoe ziet het christelijk centrum eruit?

Het casco van dit christelijke centrum is al gebouwd op een rustige en veilige locatie op enkele honderden meters afstand van het dichtstbijzijnde kamp. Vanwege de plaatsing buiten het vluchtelingenkamp, kunnen ook mensen die buiten het kamp wonen terecht bij het Christelijk Centrum. Zo dient het centrum niet alleen de christelijke Rohingya, maar ook de christenen onder de lokale Bengaalse bevolking. Ook zij hebben te maken met (sociale) vervolging en intimidatie. Naast een mannen- en een vrouwenslaapzaal kent het gebouw een keuken, een aantal toiletten, een douche en een aantal zalen om te gebruiken voor activiteiten. Ook is er een gastenverblijf (met eigen toilet) waar de docenten kunnen verblijven. Het gebouw wordt omgeven door een ruime tuin waar men kan zitten en ontspannen. Het gebouw wordt permanent bewaakt door een beveiliger. 

Wat is er nog nodig voor het christelijk centrum?

Om het gebouw te voltooien moet er apparatuur worden gekocht, waaronder pannen, kookstellen en keukengerei. Daarnaast moeten er meubels worden gekocht, waaronder tafels, stoelen en stapelbedden. Ook is het vanwege de veiligheid de bedoeling dat er om het terrein een stenen muur wordt gemetseld van twee meter hoog. Sommige delen van het terrein zijn nu nog niet omheind, andere delen kennen een provisorische schutting. Dit om ongewenste blikken naar binnen en indringers te voorkomen. Een deel van het terrein moet nog worden verhard. Ook moeten verschillende kamers nog een plafond krijgen. Het gebouw beschikt over een eigen watertank op het dak, er moet nog een waterpomp worden gekocht om deze (bij) te vullen. 

Help vervolgde christenen in Bangladesh en steun ze met uw gift

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Nieuws over dit project

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!