Een christelijk centrum voor Rohingya en Bengalen

  • Er moet nog veel gebeuren aan het christelijk centrum. Helpt u mee met uw gift?

    Er moet nog veel gebeuren aan het christelijk centrum. Helpt u mee met uw gift?

  • Eén van de gewonde Rohingya evangelisten na de nachtelijke aanval met kapmessen

    Eén van de gewonde Rohingya evangelisten na de nachtelijke aanval met kapmessen

24 februari 2020

Update - Dit project is afgerond. Voor het christelijk centrum was een bedrag van in totaal € 15.000,- nodig om het operationeel te krijgen. Velen hebben hun hart laten spreken. We zijn dankbaar dat het centrum klaar is en dat de christelijke Rohingya en Bengalen in hun eigen gebouw terecht kunnen. Hartelijk dank voor uw warme vrijgevigheid!

De christelijke Rohingya in het overvolle vluchtelingenkamp worden regelmatig lastiggevallen en bedreigd. In januari 2020 werd de christelijke gemeenschap aangevallen, waarbij achttien huizen werden vernield en verschillende christenen gewond raakten. Daarom heeft HVC in de buurt van het vluchtelingenkamp een christelijk centrum gerealiseerd. Hier kunnen evangelisten worden opgeleid, komen huisgemeenten samen, moslims die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof krijgen er catechisatie, er is kinderwerk en andere evangelisatieprojecten worden ontplooid. 

Hoe ziet het christelijk centrum eruit?

Het christelijke centrum is gebouwd op een rustige en veilige locatie op enkele honderden meters afstand van het dichtstbijzijnde kamp. Vanwege de plaatsing buiten het vluchtelingenkamp, kunnen ook mensen die buiten het kamp wonen terecht bij het Christelijk Centrum. Zo dient het centrum niet alleen de christelijke Rohingya, maar ook de christenen onder de lokale Bengaalse bevolking. Ook zij hebben te maken met (sociale) vervolging en intimidatie. Naast een mannen- en een vrouwenslaapzaal kent het gebouw een keuken, een aantal toiletten, een douche en een aantal zalen om te gebruiken voor activiteiten. Ook is er een gastenverblijf (met eigen toilet) waar de docenten kunnen verblijven. Het gebouw wordt omgeven door een ruime tuin waar men kan zitten en ontspannen. Het gebouw wordt permanent bewaakt door een beveiliger. 

Wat was er nodig voor het christelijk centrum?

Om het gebouw te voltooien moesten er plafonds worden aangebracht en apparatuur worden gekocht, waaronder pannen, kookstellen en keukengerei. Daarnaast waren er meubels nodig, waaronder tafels, stoelen en stapelbedden. Er is een waterpomp aangeschaft en ook is er om het terrein vanwege de veiligheid een stenen muur gemetseld van twee meter hoog. Dit om ongewenste blikken en indringers te voorkomen. Een deel van het terrein is verhard.

Dit project is afgerond. Hartelijk dank voor uw warme vrijgevigheid!

Christelijk centrum

Voor het christelijk centrum is een bedrag van in totaal € 15.000,- nodig om het operationeel te krijgen. Wilt u dit project steunen? Iedere gift is welkom!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!