Buitenlandse gastspreker HVC regiotour 2019 bekend

  • Ds. Mabud uit Bangladesh (spreker HVC Regiotour 2019)

    Ds. Mabud uit Bangladesh (spreker HVC Regiotour 2019)

  • Dominee Mabud evangeliseert onder de allerarmsten

    Dominee Mabud evangeliseert onder de allerarmsten

18 maart 2019

De spreker tijdens de HVC Regiotour 2019 komt uit Bangladesh. Dominee Mabud is een ex-moslim, afkomstig uit een grote moslimfamilie uit een hogere klasse. Tijdens de tournee van Stichting HVC vertelt hij hoe God hem riep voor het werk in Zijn Koninkrijk. Onvermoeibaar geeft hij gehoor aan zijn roeping in één van de armste landen ter wereld. Jong en oud kan kennismaken met deze vervolgde christen tijdens vier gratis toegankelijke bijeenkomsten en één ondernemersbijeenkomst. De HVC Regiotour bezoekt van 29 maart t/m 5 april de plaatsen Nunspeet, Barneveld, Kesteren en Dordrecht. Speciaal voor ondernemers is er op 2 april een Bondgenoten ondernemersbijeenkomst in Ouddorp.

Evangeliseren met risico

Het evangeliseren in een islamitisch land als Bangladesh brengt veel risico met zich mee. Dominee Mabud evangeliseert onder Bengaalse moslims en ín de Rohingya vluchtelingenkampen van Bangladesh. Naast evangelisatie organiseert dominee Mabud ook hulpprojecten en is hij actief in het opzetten van scholen voor vluchtelingen. Zijn verhaal belooft ook van de HVC Regiotour 2019 een indrukwekkende ervaring te maken. In 2018 stond het indrukwekkende verhaal van dominee Ghassan uit Irak centraal. Een bezoeker zei hierover: “Het raakte ons dat dominee Ghassan vertelde dat God het geweld van ISIS in Irak gebruikt om meer mensen naar de kerk te brengen. Vanavond werd het ons nog duidelijker dat het belangrijk is om voor vluchtelingen te bidden en dat ze dat als bemoedigend ervaren.” 

Wat is de HVC Regiotour? 

Eén keer per jaar trekt de HVC Regiotour door Nederland. Centraal tijdens de HVC Regiotour staat het verhaal van een vervolgde christen, die speciaal hiervoor naar Nederland komt. Samen met de buitenlandse gastspreker ontmoet en spreekt Stichting HVC vele honderden kinderen en volwassenen tijdens bezoeken aan scholen, kerken en jeugdverenigingen in heel Nederland. Iedereen die meeleeft met of geïnteresseerd is in de vervolgde Kerk is welkom tijdens één van de openbare HVC Regiotour bijeenkomsten. Deze avonden bieden een gevarieerd programma, met dit jaar onder meer het verhaal van Mabud uit Bangladesh. De avond krijgt een interactief moment, waarin het publiek de gelegenheid krijgt om vragen te stellen. Vele mensen (her)ontdekken dat het meeleven met vervolgde christenen een verrijking is. De avonden vangen aan om 19.30 uur.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!