Hoger beroep Shafqat en Shagufta opnieuw uitgesteld

  • Het hooggerechtshof in Lahore, Pakistan (foto: Wikimedia Commons)

    Het hooggerechtshof in Lahore, Pakistan (foto: Wikimedia Commons)

  • De Pakistaanse ambassadeur Rathore ontvangt de petitie

    De Pakistaanse ambassadeur Rathore ontvangt de petitie

15 februari 2021

Pakistan - Vandaag was er opnieuw een teleurstelling te verwerken voor het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta. Vanuit het hooggerechtshof in Lahore laat advocaat Saif-ul-Malook weten dat het hoger beroep van het echtpaar alweer niet is behandeld. Malook: “De rechters zijn te bang om te beslissen in een zaak over godslastering.” Een nieuwe datum voor de zitting werd niet gegeven.

Zonder opgave van reden

De behandeling van het hoger beroep stond gepland om 12:00 uur (8:00 uur Nederlandse tijd). Malook: “Onze zaak was aan de beurt, toen de rechters vertrokken. Zonder opgave van reden.” Gevraagd naar een nieuwe datum reageerde een rechtbankmedewerker met “niet op korte termijn”, aldus een lokale Pakistaanse HVC-projectleider.

Teleurstelling na campagne 'Spreek ze vrij'

De afgelopen weken startten HVC en ChristenUnie een petitiecampagne richting het hoger beroep van het echtpaar dat vandaag zou dienen. Meer dan 16.000 mensen in Nederland ondertekenden de petitie. Afgelopen vrijdag ontving de Pakistaanse ambassadeur in Nederland, mr. Rathore, de petitie uit handen van Jan Dirk van Nifterik (HVC) en Joël Voordewind (ChristenUnie). 16.443 mensen in Nederland roepen de Pakistaanse overheid op om het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta vrij te laten. De campagne ging hand in hand met een gebedsoproep. In diverse Nederlandse kerken werd gisteren, zondag 14 februari, gebeden voor het Pakistaanse echtpaar.

Shafqat en Shagufta zitten nu al bijna 8 jaar onschuldig in de gevangenis en hebben daar erg onder te lijden. Wilt u voor hen blijven bidden?
 

  • Update 24 februari: het Hooggerechtshof heeft de vandaag geplande zaak opnieuw zonder uitleg uitgesteld. Een nieuwe datum werd niet gegeven. Zie ook dit bericht >

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!