Hulp nodig na opnieuw grote brand vluchtelingenkamp Rohingya

  • Na de brand

    Na de brand

24 maart 2021

Bangladesh - Op 22 maart wordt een deel van het vluchtelingenkamp van de Rohingya in Bangladesh getroffen door een zeer grote brand. Een enorme vuurzee grijpt snel om zich heen. De provisorische hutjes van de vluchtelingen staan zo dicht op elkaar dat het vuur snel en makkelijk overslaat. Binnen enkele uren tijd vatten honderden hutjes vlam die helemaal afbranden. Er zijn verschillende doden te betreuren, vooral veel kleine kinderen. Ook onder christelijke families.

Verlies

Naar schatting 45.000 Rohingya zijn sinds maandag opnieuw dakloos.  De chaos is groot. Verschillende personen worden nog vermist. Daarnaast zijn er tientallen gewonden. Honderden families verloren al hun bezittingen; naast hun woning ook hun kleding, kookspullen, schoenen, dierbare bezittingen en dergelijken. In januari brandde een ander deel van het kamp ook al af en gingen de hutten van 3500 mensen verloren.

Noodhulp

Lokale partners van HVC verlenen op dit moment de eerste noodhulp. Rohingya-evangelisten uit het Steun een evangelist-netwerk helpen hierbij. Er worden kleding en dekens uitgedeeld. Maar er is met spoed meer nodig; kookmateriaal, ligmatten, schoolspullen voor kinderen, etc. Vanuit het noodfonds Vrienden in verdrukking springen we zo snel mogelijk bij, maar extra middelen zijn dringend nodig. Mogen we (weer) rekenen op uw hulp?
 

Draag bij aan de noodhulp voor Rohingya vluchtelingen!

Help HVC noodhulp te verlenen aan de families die door de brand getroffen zijn.

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Vrienden in verdrukking

Vrienden in verdrukking

Meestal slaat het noodlot onverwacht toe. Een bomaanslag bij een kerk, een arrestatie vanwege je geloof, een aardbeving of een brand in een vluchtelingenkamp. Wij staan dag en nacht klaar voor onze vervolgde vrienden in levensbedreigende situaties. Om deze hulp te kunnen geven, zijn uw gebed en financiële steun dringend nodig. Wij zoeken een netwerk van vrienden dat het mogelijk maakt om voor vervolgde christenen klaar te staan. 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!