Hoger beroep tegen doodsvonnis alweer uitgesteld

22 juni 2020

Vandaag stond, opnieuw, de behandeling van het hoger beroep van Shafqat en Shagufta op de planning. De behandelend rechter, dezelfde die in hoger beroep Asia Bibi's doodstraf in 2014 bevestigde, wil het hoger beroep van Shagufta en Shafqat niet behandelen. Dit betekent opnieuw een vertraging voor het echtpaar, met wie het steeds slechter gaat. 

Afgelopen 20 februari is de zaak deels gehoord door een driekoppige rechtbank, maar die zitting moest vanwege tijdgebrek worden afgebroken. Vandaag verwees de rechter het terdoodveroordeelde echtpaar terug naar deze driekoppige rechtbank. Advocaat Malook: "Misschien was deze rechter bang om de zaak te behandelen." Extremistische organisaties, maar ook openbaar aanklagers, bedreigen rechters, om zo de doodstraf af te dwingen. 

Shagufta en Shafqat gingen al in 2014 in hoger beroep tegen hun doodstraf. Sindsdien wachten ze op een rechter of rechtbank die het aandurft om hun zaak te behandelen. We hopen en bidden dat dit spoedig het geval zal zijn. Bidt u mee?

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!