Kenia

Hoewel de meerderheid van de bevolking in Kenia zich rekent tot het christendom, komt er toch relatief vaak vervolging voor vanuit radicale, islamitische hoek.  

  • Deze familie is erg blij met hun nieuwe watervat

    Deze familie is erg blij met hun nieuwe watervat

Kenia Kenia

Groeiend islamitisch
radicalisme

Kenia

Aanvallen

In het Oost-Afrikaanse Kenia leven meer dan vijftig miljoen mensen. Velen van hen leven in grote armoede. Het land kent veel corruptie en heeft tal van andere problemen. Tachtig procent van de inwoners van Kenia is christelijk. Daarnaast hangen veel Kenianen de islam aan. In gebieden met een islamitische meerderheid hebben christenen te maken met uitsluiting en discriminatie door familieleden en andere lokale verbanden.

De afgelopen decennia groeit de aanhang van de radicale islam in Kenia. Daarnaast steken regelmatig strijders van Al-Shabaab vanuit het naburige Somalië de grens over. Al-Shabaab is een terroristische islamitische organisatie die zich verwant weet met Al-Qaeda en Islamitische Staat (IS). Tijdens deze aanvallen worden christenen aangevallen en verjaagd en kerken vernield. Regelmatig komen christenen bij deze aanslagen om het leven.

Help vervolgde christenen in Kenia en steun ze met een gift

Doneer

Help de christenen in Kenia en steun ze met uw gift!

Help ons helpen waar de nood is. Door te vertellen over het Evangelie en Bijbels uit te delen, maar ook met watertanks, huisvesting, schoolmaterialen en toegang tot medicijnen bouwen we aan een hoopvolle toekomst. 

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!