Vijf belangrijke ontwikkelingen voor vervolgde christenen

  • Wat staat vervolgde christenen te wachten?

    Wat staat vervolgde christenen te wachten?

26 april 2021

Christenvervolging is iets van alle tijden. Maar de uitdagingen en gevaren waar christenen voor komen te staan, veranderen van tijd tot tijd. Tijdens het livestreamevenent HVC Regiotour Online gaven de HVC projectleiders een overzicht van vijf belangrijke ontwikkelingen voor de vervolgde kerk. Wat speelt er zich af en wat staat vervolgde christenen te wachten?

Groeiend christendom

“Het bloed der martelaren is het zaad van de kerk”. We kennen deze uitdrukking van de vroegchristelijke kerk. Maar het is anno 2021 nog steeds van kracht. Het is een paradox. Ondanks vervolging groeit de Kerk.

 Waar groeit de kerk dan? Bekijk dit item > 

Toenemend moslimextremisme

De extreme islam schuwt geen geweld. Het schrijft strikte religieuze wetten voor en verkondigt deze visie op het geloof actief. Het onderdrukt gematigde moslims. Maar ook andersdenkenden, zoals jezidi, ahmadi's en christenen, moeten het ontgelden.

 Bekijk dit item > 

Nationalisme en anti-Westers sentiment

Eén van de zorgwekkende ontwikkelingen is een toenemend nationalisme en afkeer van het Westen. Dit sentiment jaagt vervolging aan en maakt de positie van christenen geïsoleerder en kwetsbaarder.

 Hoe werkt dit? Bekijk dit item > 

Toenemende overheidscontrole

De afgelopen jaren gingen de technische ontwikkelingen snel. Voor de kerk bood dat kansen, onder meer als het gaat om evangelisatie. Tegelijkertijd bieden al die technische ontwikkelingen overheden ook meer mogelijkheden om christenen in de gaten te houden.

 Bekijk dit item > 

Het effect van de coronacrisis

Een jaar geleden rolde de wereld de coronacrisis in. De coronacrisis bleek een aanjager voor onderdrukking en vervolging te worden. Veel christenen kregen het nog zwaarder. Ook bood het kansen om het Evangelie te verspreiden.

 Hoe zit dit? Bekijk dit item > 

Nog steeds kunt u, net als tijdens de live uitzending van de HVC Regiotour Online, uw vragen stellen aan de projectleiders van HVC! Hebt u een vraag naar aanleiding van de bovenstaande vijf ontwikkelingen, of een vraag over christenvervolging in het algemeen? Stuur ons uw vraag via het contactformulier onder vermelding van 'Vraag Regiotour'.

HVC Regiotour Online gemist? Kijk hier de uitzending terug

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!