Roemenië

HVC heeft een speciale band met Roemenië, waar in de tijd van het communisme christenen hevig werden vervolgd. Vandaag brengt HVC het Evangelie en hulp aan verslaafden en daklozen in Roemenië.

Roemenië Roemenië

Evangelisatie 
onder daklozen

Roemenië

In Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, staat het tehuis Casa Calea. In dit huis worden zwerfjongeren en ouderen opgevangen, veelal met een
verslavingsprobleem. Voor hen is er 24 uur per dag een rehabilitatieprogramma. Er wonen nog altijd zwerfjongeren en -ouderen in erbarmelijke omstandigheden op straat en in de smerige riolen van de stad. Voor hen zijn er inloop-programma’s met een evangelisatiedienst en eengezamenlijke maaltijd. Ook krijgen de deelnemers de gelegenheid om te douchen. Verder gaat het team van Casa Calea dagelijks de straat op om te evangeliseren en om brood en thee uit te delen.

HVC is sinds de oprichting nauw verbonden met Roemenië, vanwege het werk van de Roemeense predikant Richard Wurmbrand. Hij zat in het toenmalig communistische Roemenië veertien jaar gevangen om zijn geloof in Jezus Christus. Na zijn vrijlating werd Wurmbrand door zijn inzet om bekendheid te geven aan christenvervolging in communistische landen, de grondlegger van de hulp aan de vervolgde Kerk.

Help vervolgde christenen in Roemenië en steun ze met een gift

Doneer

Help daklozen in Roemenië en steun ze met uw gift

Helpt u het Evangelie brengen aan daklozen en verslaafden in Roemenië? Met uw gift maakt u het verschil!

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!