Voormalige straatkinderen kunnen bijna naar nieuw tehuis

  • Het nieuwe Fatherhouse in Kathmandu is bijna klaar voor gebruik

    Het nieuwe Fatherhouse in Kathmandu is bijna klaar voor gebruik

12 juni 2018

In Kathmandu wordt met man en macht gewerkt aan een nieuw kindertehuis. 21 straatkinderen wachten vol spanning tot zij in hun nieuwe onderkomen terecht kunnen. Het kindertehuis wordt liefdevol ‘Fatherhouse’ genoemd en wordt beheerd door het echtpaar Thomas. Een nieuw Fatherhouse in Kathmandu was nodig, omdat de vorige beschadigd is geraakt tijdens een hevige aardbeving in 2015

Nieuw huis na aardbeving

Stichting HVC ondersteunt in Nepal onder meer twee Fatherhouses. Hier krijgen 21 sponsorkinderen niet alleen fulltime onderdak, voedsel en (Bijbels) onderwijs, maar ook aandacht en liefde. Na de hevige aardbeving in april 2015 werd het gebouw waar de kinderen wonen officieel afgekeurd. Dankzij sponsoren is het nu mogelijk om een nieuw tehuis te bouwen in de wijk Lalitpur. 

Einde bouw in zicht

De plannen hebben flinke vertraging opgelopen, omdat vanuit de overheid de bouw behoorlijk is tegengewerkt. Christelijke instellingen krijgen momenteel in Nepal te maken met strenge regelgeving. Na een lange periode van overleg en het steeds opnieuw aanpassen van bouwtekeningen, werd het plan uiteindelijk goedgekeurd. In 2017 is een stuk grond aangekocht en is de bouw begonnen. Op dit moment legt men de laatste hand aan het nieuwe, aardbevingsbestendige gebouw.

Wij bidden dat de sponsorkinderen binnen enkele weken kunnen verhuizen naar hun veilige nieuwe tehuis. Bidt u mee?

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!