Update Noodhulp Nepal

 • Noodonderkomens in aanbouw

  Noodonderkomens in aanbouw

 • Broeder Amrit Thomas

  Broeder Amrit Thomas

 • Grote ravage na de aardbevingen in Nepal

  Grote ravage na de aardbevingen in Nepal

 • Gemeenteleden verlenen noodhulp

  Gemeenteleden verlenen noodhulp

 • Gemeenteleden verlenen noodhulp

  Gemeenteleden verlenen noodhulp

22 juni 2015

Update 22 juni 2015 : Update noodhulpmissie

 

Noodweer in Nepal


Tijdens de aardbevingen in april en mei jl. zijn 750.000 Nepalezen hun huis kwijtgeraakt. Velen van hen hebben nog geen veilig of zelfs droog onderkomen. Ondertussen is in Nepal het regenseizoen begonnen en wordt er noodweer verwacht. Vooral in de bergen zullen tijdens de moesson vele dorpen onbereikbaar zijn voor hulp. Het noodhulpteam van HVC blijft noodhulp verlenen en een deel is met spoed afgereisd naar het Humla-district om daar noodhulp te verlenen zolang dit mogelijk is.


Lopende noodhulpprojecten


Het lokale noodhulpteam van HVC heeft in Nepal al veel kunnen betekenen. Naast praktische hulp, zoals het ruimen van puin zijn er ook noodhulpmiddelen uitgedeeld, waaronder: dekens, gas/kooktoestellen, voedselpakketten, kleding, schoenen en tenten. Ook is het team betrokken bij de heropbouw van een kerkgebouw in Jharlang Village, Dhading District (Nepal).


Noodonderkomens voor Nepal


In de regio’s Kakada en Raksirang wil HVC getroffen gezinnen voorzien van noodonderkomens (zie foto’s). Het betreffen 60 gezinnen, waarvan 27 christelijk. De zijkanten van een noodonderkomen worden gebouwd uit een stenen muurtje, waardoor het onderkomen wind- en waterdicht is. De kosten per noodonderkomen zijn € 150,-. Helaas hebben wij nog geen fondsen ter beschikking voor dit project. Kunt u een -deel van een- gezin een veilig dak boven het hoofd geven? Maak hier een gift over>


Fatherhouse Kathmandu onveilig


In het Fatherhouse in Kathmandu wonen 21 kinderen (zie foto van kinderen onder blauw zeil). Afgelopen weken hebben we te horen gekregen dat het huis waar ze in woonden onbewoonbaar is verklaard. Gezien de komst van de moesson wordt naarstig gezocht naar een oplossing. De tijdelijke oplossing ligt voor handen in de vorm van een aantal grote legertenten. We zouden ook graag voorzien in een permanente, aardbevingsbestendige, huisvesting. Het plan hiervoor is nagenoeg uitgewerkt en omhelst de aanschaf van een stukje grond met een eenvoudige bouw van een woonvoorziening.


Definitieve opvang in Gorkha


In Gorkha wordt er alles aan gedaan om definitieve opvang te realiseren voor de 40 kinderen die tijdens de aardbeving in april hun ouders verloren, zodat zij in het Fatherhouse kunnen blijven. In uitbreiding van het inventaris en de woonvoorziening is inmiddels voorzien, dankzij acties op scholen.

Helpt u ons mee om definitieve opvang mogelijk te maken voor de 40 kinderen die tijdens de aardbeving in april hun ouders verloren? Voor een aantal kinderen zoeken wij nog een sponsorouder. 

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid, giften en gebed. 
  


Update 12 mei 2015 : Nieuwe aardbeving Nepal

Nepal is dinsdagochtend (Nederlandse tijd) opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Daarbij zijn zeker 42 doden gevallen. De aardbeving met een magnitude van 7,3 volgt op de zware aardbeving van zeventien dagen geleden. Dat meldt het Amerikaans seismologisch instituut USGS dinsdag. De beving met een diepte van 19 kilometer gebeurde om 09.05 uur Nederlandse tijd, nabij de Chinese grens, tussen hoofdstad Kathmandu en de Mount Everest in. Het totale dodental van de aardbevingen is opgelopen tot boven de 8000. Verwacht wordt dat het dodental nog verder zal oplopen.

De materiële schade is groot. De kerk en het HVC Fatherhouse zijn op dit moment niet bruikbaar. Desondanks overheerst de blijdschap dat onze projectleiders en kinderen de aardbeving opnieuw hebben overleefd. Bid u ook voor de Nepalese bevolking?

  


Update 29 april 2015 : Naschokken, HVC start noodhulp actie

Zondag werd een naschok gemeten met een kracht van 6,7, er volgende er nog een groot aantal met een kracht van 4,5. Het officiële dodental ligt boven de 5000, maar de schatting is dat dit aantal nog zal verdubbelen.
Huizen, winkels en gebouwen zijn tijdens de aardbeving met de grond gelijk gemaakt. Er zijn duizenden gewonden en velen van hen wachten nog steeds op medische hulp. Onze lokale contactpersoon ter plaatse meldt dat de ziekenhuizen zo overvol zijn, dat medische handelingen nu vaak op straat worden verricht. De verliezen door en de gevolgen van deze ramp zijn zeer groot. Volgens de Verenigde Naties is het leven van acht miljoen mensen ontwricht. Er is hierdoor dringend behoefte aan hulpgoederen, zoals zeilen, water, zeep en medicijnen.


Noodhulp Nepal gestart


Stichting HVC is reeds gestart met een actie ‘Noodhulp Nepal’. De noodhulp kon direct gestart worden dankzij de contacten die zij onderhoudt met lokale kerken. Eén van de gebieden waar de noodhulpactie zich op richt, is het Gorkha district; een buitengebied van Nepal. Omdat in buitengebieden de noodhulp veel later -of soms zelfs te laat- op gang komt, wil ‘Noodhulp Nepal’ daar actief zijn.
Wij zijn dankbaar dat wij, dankzij de betrokkenheid van ondernemers (HVC Bondgenoten), een noodfonds hadden om de hulp direct te starten. Maar de nood is zeer groot. Er zullen noodhulpgoederen zoals dekens, tenten, voedsel en medicijnen uitgedeeld worden. Hiervoor ontbreken nog de financiële middelen.
Helpt u mee?

Lees hier meer over de actie. 


Update 25 april 2015 : Aardbeving in Nepal

Rond 08.00 uur zaterdagmorgen 25 april 2015 (Nederlandse tijd), heeft in Nepal een zware aardbeving plaatsgevonden. De aardbeving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Volgens een woordvoerder van de nationale politie overleefden meer dan 1130 mensen het natuurgeweld niet. De Nepalese regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden. Hulpverleners zijn bezig met een zoek- en reddingsactie.
Rond de hoofdstad Kathmandu kwamen zeker 467 mensen om het leven. In deze plaats is ook het Fatherhouse van Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) gevestigd. Inmiddels hebben we van pastor Philip vernomen dat alle kinderen in veiligheid zijn. De materiële schade is echter aanzienlijk. Voorlopig kunnen er geen kerkdiensten worden gehouden. Van vier kerkgezinnen is het woonhuis totaal verwoest. Voor velen is thuis slapen, net zoals voor pastor Philip, niet mogelijk. Zoveel mogelijk brengen ze de nacht door bij familie.
We zijn dankbaar dat de betrokkenen bij het HVC project de ramp hebben overleefd. We roepen u op om te bidden voor de getroffenen en voor het werk van de hulpverleners.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!