Voedsel, kleding en het Evangelie voor de Chepang-gemeenschap

 • Een lokale hulpverlener op bezoek bij enkele Chepang

  Een lokale hulpverlener op bezoek bij enkele Chepang

 • Het afleveren van de noodhulp vraagt voor sommige plekken veel inspanning

  Het afleveren van de noodhulp vraagt voor sommige plekken veel inspanning

 • Lokale evangelisten delen namens HVC de praktische hulp en het Evangelie uit

  Lokale evangelisten delen namens HVC de praktische hulp en het Evangelie uit

 • Een lokale christelijke Chepang-gemeenschap bij hun tijdelijke kerk

  Een lokale christelijke Chepang-gemeenschap bij hun tijdelijke kerk

10 februari 2022

Nepal - In 2020 en 2021 deelde HVC voedselpakketten en kleding uit om de armste gezinnen van de Chepang-gemeenschap de koude winter door te helpen. Deze stam staat bekend als de één na meest primitieve stam van Nepal. De Chepang wonen in afgelegen berggebieden in Nepal. Toch heeft het Evangelie ook onder dit volk gehoor gevonden! Enkele tienduizenden Chepang zijn christen geworden en er zijn diverse christelijke gemeenschappen ontstaan. 

Duizenden Chepang wonen in grotten of kleine huisjes zonder ramen of meubelen, opgetrokken uit hout en gras. De armste Chepang eten wilde groenten en fruit uit het bos. De kleine bevolkingsgroep wordt achtergesteld en gediscrimineerd en hun armoede is groot. De oorspronkelijke religie van de Chepang is een mix van animisme met hindoeïsme en boeddhisme. Met de komst van het Evangelie, ontwikkelde het volk zich verder en begon eenvoudige huizen te bouwen. Maar nog altijd heeft het volk te kampen met armoede. Er is geen goed land beschikbaar voor landbouw en er is geen geld voor goed voedsel en voor warme kleding. De meeste Chepang kunnen niet lezen of schrijven, door een gebrek aan onderwijs. 

In de winter is de kou een grote bedreiging voor de bewoners van eenvoudige huizen van modder, gras en hout. Deze huizen bieden weinig bescherming tegen aardbevingen en kou. De mensen zitten en slapen op de (in de winter koude) grond. Ook hebben de Chepang zwaar te lijden onder de gevolgen van zware aardbevingen en overstromingen. De afgelopen jaren kwamen daar de problemen van de coronapandemie bovenop. Meer dan 350 christelijke families raakten door de lockdowns tijdens de coronapandemie in ernstige problemen. Fabrieksarbeiders konden niet naar de fabrieken reizen om te werken.

HVC blijft de Chepang in Nepal ondersteunen. Het uitdelen van hulp en Evangelie gaan hierbij hand in hand. Wilt u dit helpen dit werk mogelijk te maken? Uw gebed en uw gift zijn van harte welkom!

Help de Chepang met uw gift

Draagt u de kwetsbare Chepang een warm hart toe? Help hen dan met uw gift. Ieder tientje maakt een groot verschil! 

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens
Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!