Gezinnen in Nepal getroffen door moesson

15 november 2017

Nepal is in augustus 2017 zwaar getroffen door de moesson. Hevige regenval zorgde voor overstromingen en aardverschuivingen. Infrastructuur, huizen en voorzieningen zijn beschadigd, of geheel verdwenen. In 2017 is de regenval heviger dan in andere jaren. Sommigen zeggen dat het de zwaarste moesson is sinds 2005. Miljoenen mensen in Zuid-Azië zijn getroffen, velen zijn dakloos geworden. Voedseltekort en gebrek aan schoon drinkwater bedreigen de slachtoffers van deze ramp. In Makawanpur, Chitwan en Bardia wil Stichting HVC in samenwerking met lokale dominees noodhulp bieden. Deze regio’s zijn ernstig door de vloed getroffen. De hulp richt zich op voedsel- en noodhulp en steun bij de wederopbouw van eenvoudige woningen. 

De oogst van dit jaar is grotendeels verwoest. Er zijn 82 gezinnen die volledig ontredderd en afhankelijk van voedselhulp zijn. HVC wil pakketten verspreiden, bestaande uit rijst, noodles en olie. Een pakket kost € 31,- per gezin. De meeste gezinnen verblijven tijdelijk elders of in tenten, maar hebben geen deugdelijke slaapplaats. Ook is kleding schaars. Daarom is een noodhulppakket samengesteld, bestaande uit matrassen, dekens en kleding. Een pakket kost € 27,- per persoon. Door het natuurgeweld raakten 34 gezinnen zelfs hun huis kwijt. HVC wil hen helpen met een semipermanente woning van zinkplaten, hout en stalen frames. Een woning kost € 350,-.

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!