HVC Jongerenreis Nepal

2 t/m 11 oktober 2024

Ben jij avontuurlijk en nieuwsgierig ingesteld en tussen de 18 en 30 jaar? Wil jij dit najaar een ver land bezoeken en iets betekenen voor de lokale bevolking? Dan is de HVC Jongerenreis naar Nepal iets voor jou. Tijdens deze unieke reis trek je van de kleurrijke drukte van de hoofdstad naar de ruigere natuurgebieden.

Maak kennis met het echte Nepal! 

De geur van vers gemaakte curry zweeft je tegemoet vanuit een klein lemen hutje. Een geit mekkert. In dit schilderachtige landschap lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Op een houtvuurtje staat een maaltijd te pruttelen. Gehurkt bij het vuur zit een vrouw. Haar kleurige handgeweven omslagdoek is typisch voor deze streek. Ze knikt je toe met een glimlach op haar verweerde gezicht. Je maakt je ogen los van het tafereel en volgt de rook die omhoog kringelt. Het uitzicht over het onherbergzame Himalaya berglandschap maakt je klein tegenover de Schepper van dit alles.

HVC organiseert begin oktober 2024 een jongerenreis naar het hindoeïstische Nepal. De reis wordt begeleid door ervaren reisleiders. Kernbegrippen van de reis zijn: samen de naaste dienen, je blik op de wereld verbreden en in onderling gesprek het geloof delen. De reis bestaat grofweg uit twee delen; het bijwonen van interculturele kinder- en jongerenprogramma's in verschillende kerken in Kathmandu en het bezoeken van projecten en natuur(parken) in het prachtige Gorkha gebied.

Je maakt deze reis zeker niet alleen voor jezelf. Maar na een aaneenschakeling van unieke ervaringen zul je vast rijker thuiskomen. Dompel je onder in een levendige cultuur en een adembenemend landschap en ga met ons mee op deze bijzondere missie!

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen?

Bekijk de reisdata

 

 • Reis mee naar het hindoe├»stische Nepal (bekijk alle foto's >)

  Reis mee naar het hindoeïstische Nepal (bekijk alle foto's >)

 • Samen de naaste dienen

  Samen de naaste dienen

 • Je blik op de wereld verbreden

  Je blik op de wereld verbreden

 • Met de groep in gesprek over het geloof

  Met de groep in gesprek over het geloof

 • Bezoeken van HVC-projecten

  Bezoeken van HVC-projecten

 • Ontdek het adembenemend landschap van Nepal

  Ontdek het adembenemend landschap van Nepal

 • Kinder- en jongerenprogramma's

  Kinder- en jongerenprogramma's

 • Dompel je onder in deze levendige cultuur

  Dompel je onder in deze levendige cultuur

 • Reis mee met HVC en maak kennis met het echte Nepal!

  Reis mee met HVC en maak kennis met het echte Nepal!

Perry Wildeman, deelnemer jongerenreis Irak

Wat de reis mooi maakt, is de fijne sfeer in de groep. We bidden en zingen samen en we kunnen op geloofsgebied heel open met elkaar praten.”

- Perry Wildeman, deelnemer jongerenreis Irak
Ben je begaan met onbereikte stammen die het Evangelie nog niet hebben gehoord?

De HVC Jongerenreis heeft jou een onvergetelijke ervaring te bieden en mag een bemoediging zijn voor gelovigen in Nepal. Maar we gaan nog een stapje verder. We dagen jou uit om al vóór de reis in actie te komen. We willen je de kans bieden om naast de reissom die je zelf betaalt, € 2.000,- extra in te zamelen. De opbrengst hiervan is bestemd voor Expeditie Humla, een evangelisatie- en medische expeditie naar afgelegen bergdorpen in de Himalaya. Humla is een regio in het westen van Nepal die praktisch is afgesneden van de buitenwereld. Een lokaal team bestaande uit tandarts, dokters, verpleegkundigen en evangelisten combineert het uitdelen van zorg en medicijnen met het delen van de boodschap van de Bijbel. Tijdens de jongerenreis Nepal ontmoet je het team en krijg je een uniek inkijkje in het leven van de lokale bevolking in Humla. 

€2.000,- is een fors bedrag, daar zijn we ons van bewust. Het is dan ook een streefbedrag en geen harde eis. Wij ondersteunen je graag bij het inzamelen van de fondsen. Als je er echt voor gaat, dan kan het avontuur in Nederland al beginnen! 

Aarzel niet en  meld je aan  voor een reis die je kijk op de wereld gegarandeerd zal veranderen.

Jonathan Hoekstra, projectleider bij HVC

Deze reis nodigt je uit om je geloof handen en voeten te geven!"

- Jonathan Hoekstra, projectleider bij HVC

Met wie ga je op reis?

De reis naar Nepal wordt begeleid door vier ervaren reisleiders. Ongeveer een maand voor vertrek ontmoet je hen tijdens de kennismakingsbijeenkomst. Daar delen zij alle ins en outs over de reis naar Nepal, zoals de reisroute, de projecten die jullie gaan bezoeken en de activiteiten die jullie gaan ondernemen. En natuurlijk maak je kennis met je andere reisgenoten. De reis begint te leven! 

Jan Dirk van Nifterik

Jonathan Hoekstra

HVC - Projectleider Nepal
Liesbeth Khadka

Jan Dirk van Nifterik

HVC - Directeur
Hans-Willem Westerbeke

Jisca Deelen

HVC - Communicatie
Jonathan Hoekstra

Lydia Hoekstra

HVC - Vrijwilliger / Reisleider

Reisinformatie

 

 • Data:
  • D.V. woensdagavond 2 oktober t/m vrijdag 11 oktober
 • Leeftijd:
  • 18 tot 30 jaar
 • Reissom:
  • € 1.695,-
  • In de reissom inbegrepen: tickets, visum, vervoer, verblijf, ontbijt en lunch
 • Uiterste aanmelddatum:
  • Maandag 26 augustus 2024
 • Kennismakingsbijeenkomst:
  • D.V. dinsdagavond 27 augustus 2024
Enthousiast ?

Meld je aan en daag een vriend of vriendin uit om mee te gaan! Heb je vragen? Bel met Jonathan of Jan Dirk, tel. 0183-563628

Inge van de Weerd uit Barneveld vertelt over de reis die zij maakte met HVC >

Ja, ik ga mee!

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!