Bid voor de verkiezingen in India

  • Dominees uit het Steun een Zaaier programma in India maken zich zorgen. 'Bid voor ons!', sturen deze dominees.

    Dominees uit het Steun een Zaaier programma in India maken zich zorgen. 'Bid voor ons!', sturen deze dominees.

16 april 2019

In de grootste democratie ter wereld, India, zijn vorige week de verkiezingen begonnen. Honderden miljoenen mogen naar de stembus. Christenen in India volgen de verkiezingen met argusogen. Premier Modi is van de BJP-partij. Deze partij vindt dat India een rijk hindoeïstisch verleden kent, en dat hindoeïsme moet door de bevolking van India gekoesterd worden. Voor christenen en moslims is er in dat plaatje weinig ruimte. Extremistische hindoe-organisaties steunen premier Modi openlijk en dromen hardop van een India waarin enkel hindoes wonen. 

Dominees uit het Steun een Zaaier programma in India maken zich zorgen. Wat betekent het als premier Modi met zijn BJP-partij weer de verkiezingen weet te winnen? Weinig goeds, verwacht men. 'Bid voor ons!', sturen deze dominees. 

Verkiezingen in India duren een paar weken. Eind mei wordt de uitslag verwacht. Bidt u om een vredig verloop van de verkiezingen? Bidt u voor de toekomst van christenen in India?

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!