Christelijke fietsenmaker aangeklaagd voor blasfemie

  • Ashfaq Masih

    Ashfaq Masih

  • De aanklacht tegen Ashfaq

    De aanklacht tegen Ashfaq

  • De advocaat van Ashfaq met zijn familie

    De advocaat van Ashfaq met zijn familie

21 juni 2017

Een christelijke fietsenmaker (25) in de Pakistaanse stad Lahore, is vorige week donderdag aangeklaagd wegens belediging van de profeet Mohammed. Sindsdien wordt hij gevangen gehouden.

Ashfaq Masih is een eenvoudige fietsenmaker in de miljoenenstad Lahore. Op de bewuste donderdag komt er in de namiddag een “heilige” Sadhu van de Miraasi kaste naar hem toe met een lekke band. Ashfaq repareert de band en vraagt vervolgens een vergoeding, zoals hij bij elke klant doet.

De man stelt echter dat hij niet hoeft te betalen, omdat hij een Sadhu is. Daarop reageert Ashfaq: “Ik geloof alleen in Jezus Christus en niet in andere goden!”. Daarop beschuldigt de man Ashfaq er al schreeuwend van dat hij de profeet Mohammed heeft beledigd.

Binnen luttele minuten verzamelt zich een grote menigte om het tweetal heen. Ashfaq wordt naar het politiebureau gebracht, waar hij sindsdien wordt vastgehouden. De familie van Ashfaq is ondergedoken, om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van geweld.

Uw gift voor juridische ondersteuning van Ashfaq en voor levensonderhoud van de zijn familie is hartelijk welkom. Ook roepen wij u op om voor Ashfaq Masih en zijn familie te bidden.  

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!